Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto MODIFICARE ȘOC a Codului rutier: Ce se întâmplă de acum cu șoferii români care calcă pedala în localitate

MODIFICARE ȘOC a Codului rutier: Ce se întâmplă de acum cu șoferii români care calcă pedala în localitate

Un articol de: B1.ro - 16 Aug 2018, 08:18
Auto

Comisia pentru Transport și Infrastructură a Camerei Deputaților a propus la începutul acestei veri o serie de modificări ale Codului rutier.

Una dintre principalele modificări propuse vizează creșterea vitezei maxime admise în localitățile unde nu sunt case lângă șosea.  În proiect este prevăzut faptul că restricțiile de viteză în localități trebuie să fie instituite doar pe segmentul de drum locuibile.

”Restricțiile de viteză în localități să fie instituite doar pe segmentul de drum unde există locuințe, instituții școlare, etc. Nu se impune aplicarea restricțiilor pe sectoarele de drum aflate în interiorul localităților unde stânga-dreaptă nu există niciun fel de locuințe, iar caracteristică constructivă a drumului este similară cu segmente de drum din afară localităților unde nu există decât restricția generală de viteză de 90 km/h”, scrie în propunere.

De asemenea, se dorește înlăturarea oricăror restricții de comunicație radio prin stații de emisie recepție.

”Aplicarea excesivă de restricții de viteză de deplasare, fără o bază solidă, duce la nașterea unui comportament agresiv la volan, la nevoia de recuperare a timpului, la excese de viteză. Concomitent , competitivitatea agenților economici este strâns legată de viteză de deplasare a mărfurilor pe traseul rutier”, susțin deputații.

Citeşte mai multe despre:   camera deputatilor,   romania
 
 
Loading...