Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noua Dacia Logan - detalii complete. Cu arată modelul din generația 2021 (VIDEO)

Noua Dacia Logan - detalii complete. Cu arată modelul din generația 2021 (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Sep 2020, 12:57
Noua Dacia Logan - detalii complete. Cu arată modelul din generația 2021 (VIDEO) Galerie foto (3) Auto

Dacia a publicat toate informaţiile despre noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Noul Logan va fi comercializat în România, Spania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Maroc, Noua Caledonie și Tahiti, de la începutul anului 2021.

 

Noua Dacia Logan 2021 – detalii tehnice

 

Noile generaţii de modele sunt construite pe aceeaşi platformă cu noua generaţie Renault Clio.

Noua Dacia Logan are o lungime de 4.396 mm ( +38 mm), o lăţime de 1.848 mm/ 2.007 mm luând în calcul şi oglinzile laterale ( +115 mm), înălţimea este de 1.501 mm ( -16 mm), ecartament faţă 1.532,6 mm ( +36,6 mm), ecartament spate 1.518,7 mm (+32,7 mm), ampatament 2.649 mm ( +14 mm).

Portbagajul este unul dintre cele mai mari din segmentul său, cu 528 litri (+ 18 litri). Acesta va putea fi blocat sau deblocat şi deschis din cheie sau card, închiderea realizându-se manual.

Farurile inaugurează noua semnătură luminoasă în formă de „Y” a mărcii Dacia, fiind reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lăţime mai mare a vehiculelor.

În ceea ce privește spațiile de depozitare, noua Dacia oferă un volum total de 21 de litri (cu 2.5 litri mai mult față de modelele anterioare).DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Materialele folosite la interior sunt de o calitate superioară, în timp ce aspectul și forma noilor scaune din față oferă un plus de confort și o mai bună susținere.

Sistemul de direcție, cu asistare variabilă 100% electrică asigură o manevrare ușoară și precisă în special în cazul virajelor strânse și al parcării (efortul resimțit este cu 36% mai mic față de generația precedentă de modele).

 

 

Noua Dacia Logan 2021 – dotări la interior

 

Indiferent de nivelul de echipare, modelele dispun în serie de un suport pentru smartphone (amovibil în funcție de versiune), un ecran pentru calculatorul de bord și comenzi la volan ale regulatorului și limitatorului de viteză, precum și de senzor de lumină și aprindere automată a farurilor.

În funcție de piață și de versiune, sunt disponibile, fie în serie, fie opțional, următoarele echipamente: un sistem nou de climatizare cu afișaj digital, scaune față încălzite (începând din aprilie 2021), card mâini libere cu deschidere de la distanță a portbagajului, frână de parcare electrică, cameră de marșarier, senzori acustici față și spate pentru asistența la parcare și senzor de ploaie cu acționarea automată a ștergătoarelor de parbriz.

De asemenea, noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt primele modele Dacia care beneficiază de platforma modulară CMF. Aceasta oferă o mai bună protecție în caz de impact datorită unei rezistențe și unei rigidități superioare. Structura a fost ranforsată atât la nivelul compartimentului motor (lonjeroanele sunt complet noi) cât și al habitaclului. 

Toate modelele sunt echipate în serie cu șase airbag-uri și dispun de centuri de siguranță cu limitator de efort și pretensionare pentru toate locurile. În plus, este disponibil sistemul de apel de urgență în caz de accident (buton SOS situat la nivelul plafonului).

 

Trei variante de motorizare pentru noul model Dacia Logan

 

  • SCe 65 (doar pe modelele Logan și Sandero, indisponibil pe Sandero Stepway) : un motor de intrare în gamă în 3 cilindri cu capacitatea de 1,0 litri, atmosferic, cuplat cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.
  • TCe 90 : motor în 3 cilindri, cu capacitatea de 1,0 litri, echipat cu turbocompresor. Propulsorul este disponibil în două versiuni: cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau cu o cutie de viteze automată CVT.
  • TCe 100 ECO-G : un motor nou în gamă, având 3 cilindri, capacitatea de 1,0 litri, echipat cu turbocompresor și cu alimentare mixtă benzină/GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte.

Versiunea ECO-G oferă o autonomie de peste 1 300 km datorită celor 2 rezervoare: 50 litri pentru cel de GPL (echivalent cu 40 litri de conținut util întrucât umplerea este limitată la 80% din motive de siguranță), cu 8 litri mai mult față de generația precedentă Sandero GPL, și 50 litri de benzină

Citeşte mai multe despre:   Dacia Logan