Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noua TAXĂ AUTO 2019: Toți proprietarii de mașini vor trebui să scoată bani din buzunar dacă fac asta!

Noua TAXĂ AUTO 2019: Toți proprietarii de mașini vor trebui să scoată bani din buzunar dacă fac asta!

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 10:31
Noua TAXĂ AUTO 2019: Toți proprietarii de mașini vor trebui să scoată bani din buzunar dacă fac asta! Auto

Atenţie, şoferi. anul 2019 vine cu o nouă taxă auto care s-ar putea să vă solicite foarte mult buzunarele!

Începând cu noul an, toți proprietarii autovehiculelor care poluează sunt luaţi în vizor. Taxa ce le va fi aplicată va avea mai multe componente, care nu vor intra în același timp în vigoare.

Cel mai probabil, noua taxă auto din 2019 va fi una anuală și nu va fi plătită la prima înmatriculare sau la schimbarea proprietarului, așa cum s-a întâmplat în trecut, scrie Libertatea.

Nivelul acesteia va fi calculat în funcție de capacitatea cilindrică, norma de poluare și cantitățile de noxe emise de autoturism.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, susține că nu este vorba despre o taxă de poluare, dar poluatorul este bun de plată. „Aşa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susţinut şi susţin în continuare că poluatorul plăteşte şi nu numai în cazul emisiilor de CO2, şi în cazul deşeurilor şi în celellate cazuri, cel care poluează trebuie să plătească”, a declarat Grațiela Gavrilescu, luni, la Ploiești.

Ministrul a mai precizat că forma finală a acestei taxe va fi pe „componente”. Acestea nu vor intra toate în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Taxa se va aplica tuturor mașinilor care poluează, indiferent de vechimea lor. În ceea ce privește poziția ministerului privind mașinile diesel, ministrul a precizat că „o decizie în acest sens trebuie să fie luată făcându-se o dezbatere foarte largă și nu într-un timp foarte scurt”.


 

Citeşte mai multe despre:   taxa auto,   gratiela gavrilescu_1