Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noul cod rutier bulversează România: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă acum amenzi uriașe!

Noul cod rutier bulversează România: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă acum amenzi uriașe!

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Iun 2019, 08:14
Noul cod rutier bulversează România: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă acum amenzi uriașe! Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Noul Cod rutier le creează multe neplăceri șoferilor români, în condițiile în care au fost introduse amenzi colosale pentru un gest atât de comun pe străzile din România, anunță evz.ro.

REGRETE ETERNE PENTRU SILVIU PRIGOANĂ! A MURIT CU ZILE! BAHMUȚEANCA A IZBUCNIT ÎN LACRIMI

Așadar, potrivit noilor prevederi, posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea conducătorului auto riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

MONICA TATOIU A FĂCUT GESTUL EXTREM! DA, E VORBA DESPRE SINUCIDERE! IMAGINI GREI DE PRIVIT ! (FOTO)

Legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că „aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

FANII LUI MICHAEL SCHUMACHER SUNT ÎN DOLIU! L-AU ÎNGROPAT DEJA! DIN PĂCATE NU S-A MAI PUTUT FACE NIMIC

În condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Ba mai mult, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. Totuşi există o variantă legală pentru reducerea transparenţei geamurilor unei maşini, şi anume utilizarea de tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român.