Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noul cod rutier bulversează România: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă acum amenzi uriașe!

Noul cod rutier bulversează România: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă acum amenzi uriașe!

Un articol de: B1.ro - 23 Sep 2019, 07:16
Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Noul Cod rutier aduce amenzi colosale! Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea conducătorului auto riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Legislația rutieră în vigoare stabileşte că „aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Clasa a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei. În aceste condiții, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

DOAMNE, DUMNEZEULE! TEO TRANDAFIR NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT!

Ba mai mult, tot contravenție este și „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”, aceasta fiind sancționată cu amendă de până la 2.900 de lei. Singura variantă legală pentru transparenţei geamurilor unei maşini este utilizarea de tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român.

 

 
 
 
Loading...