?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noul Cod rutier bulversează România: Acesta e gestul pentru care mii de şoferi riscă de acum amenzi uriaşe!

Noul Cod rutier bulversează România: Acesta e gestul pentru care mii de şoferi riscă de acum amenzi uriaşe!

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2019, 08:24
Sursă foto: Facebook / Poliția Rutieră Auto

Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea conducătorului auto riscă amenzi de până la 3.000 de lei, se arată în prevederile noului Cod Rutier.

Ce interdicție prevede art. 101, punctul 10 din nou Cod Rutier:

"Montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate."

Legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

În condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”.

Totuşi, există o variantă legală pentru reducerea transparenţei geamurilor unei maşini, şi anume utilizarea de tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român.

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier,   amenzi
 
 
 
Loading...