Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto NU porni aerul condiţionat cu geamurile sus! Şi producătorii o recomandă în manualul maşinii. Iată motivul!

NU porni aerul condiţionat cu geamurile sus! Şi producătorii o recomandă în manualul maşinii. Iată motivul!

Un articol de: - 20 Mai 2017, 12:01
NU porni aerul condiţionat cu geamurile sus! Şi producătorii o recomandă în manualul maşinii. Iată motivul! Foto: www.igienizareauto.com Auto

Condusul fără aer condiționat este un chin pentru șoferii din orașele mari, care se regăsesc în fiecare zi blocați în trafic. O soluție este pornirea instalației de climatizare, dar niciun avantaj nu vine fără un revers al medaliei.

Dincolo de bacteriile care se adună în această instalație, există un alt pericol care nu poate fi prevenit prin curățarea acesteia în service. Este inevitabil și nu se poate contracara decât lăsând geamul jos înainte de a porni aerul condiționat.

O revistă specializată scrie că în urma unor studii, în timp ce mașina se află parcată, se adună în ea benzen, o substanță care are legătură cu arderea combustibilului pentru funcționarea mașinii. Din cauza căldurii se formează acești vapori de benzen prin instalația de ventilare. Dacă mașina stă la mai mult de 16 grade Celsius, cantitatea de vapori ajunge la 4.000 mg, de 40 de ori mai mult decât nivelul acceptat de un irganism uman, informează evz.

 

Citeşte mai multe despre:   sofer,   trafic