Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Gata, e OFICIAL! Mașinile Diesel sunt interzise: Până la ce dată mai poți circula cu un astfel de autoturism

Gata, e OFICIAL! Mașinile Diesel sunt interzise: Până la ce dată mai poți circula cu un astfel de autoturism

Un articol de: - 22 Mai 2018, 07:14
Auto

În luna februarie a acestui an, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a decis că interzicerea accesului autovehiculelor diesel în centrul oraşelor este legală, în anumite condiţii, decizie care, pe termen lung, poate avea consecințe uriașe pentru șoferii din Europa.  

Această decizie vine după izbucnirea scandalului dieselgate care a izbucnit în 2015 când Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel.

Deşi decizia Tribunalului din Leipzig viza în mod direct doar două oraşe (Dusseldorf şi Stuttgart), care puteau pune în practică astfel de interdicţii, hotărârea curţii deschidea calea pentru ca şi alte oraşe din Germania să introducă restricţii pentru utilizarea automobilelor diesel, scrie Agerpres.

"Astfel de restricţii nu merg dincolo de alte interdicţii care sunt justificate de legislaţia rutieră şi pe care automobiliştii trebuie să le accepte", apreciază Tribunalul administrativ federal în motivația sentinței.

Introducerea cu efect imediat a unor interdicţii de circulaţie cu privire la drumurile sau secţiuni de drum importante ar fi legitimă şi ar putea afecta toate modelele, exceptând cele care îndeplinesc standardele de emisii Euro-6, se arată în motivaţia tribunalului. Pentru zonele metropolitane mai mari, care cuprind mai multe drumuri şi străzi, tribunalul a recomandat o implementare treptată a interdicţiilor, începând cu automobilele diesel mai vechi care îndeplinesc standardele de emisii Euro-4.

Citeşte mai multe despre:   Diesel,   Germania,   Europa,   Volkswagen
 
 
 
Loading...