Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto (P) Davanti Tyres investește și mai mult în cercetare și dezvoltare

(P) Davanti Tyres investește și mai mult în cercetare și dezvoltare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Dec 2020, 10:58
(P) Davanti Tyres investește și mai mult în cercetare și dezvoltare Auto

(P) Producătorul britanic de anvelope Davanti Tyres își deschide o nouă unitate de dezvoltare și cercetare în cadrul centrului tehnologic Applus+ IDIADA, din Spania, unde va dezvolta noua generație de anvelope.

În cadrul noului centru, echipa de cercetare și dezvoltate a producătorului de anvelope Davanti va putea testa materiale inovatoare și dezvolta profile noi ale benzii de rulare pentru a lansa noi produse pe piață. Tot aici, inginerii Davanti vor efectua și o serie de noi teste cu gama actuală ca parte a procesului de îmbunătățire a anvelopelor disponibile în acest moment pe piață.   

Având acces la complexul de testare IDIADA, unic la nivel mondial, Davanti va putea testa în condiții de ud și uscat pe tot parcursul anului, dezvoltând astfel o serie de noi anvelope inovatoare care să ofere șoferilor siguranță, confort și eficiență. Această investiție este cea mai mare făcută până acum de Davanti și va permite astfel ca noua gamă de anvelope să stabilească un nou standard de excelență.

“Pentru a dezvolta noua gamă de anvelope aveam nevoie de un centru de testare în care să putem testa profile noi, să lucrăm cu materiale inovatoare și să încercăm să fim mereu cu un pas înainte. Având acum propria noastră unitate de cercetare și dezvoltare, în cadrul complexului IDIADA, vom putea să lucrăm mai eficient la noua gamă de anvelope, să testăm pneurile prototip în condiții speciale și să colectăm informații pe care nu le puteam obține doar din simulări pe computer sau în laborator. Pentru Davanti acesta este cel mai mare pas făcut după lansarea primei noastre anvelope, DX390, pe piață”, a spus Peter Cross, director general Davanti Tyres.

Investiția în noul centru european de dezvoltare oferă Davanti Tyres o platformă care va ajuta compania să implementeze cele mai noi tehnologii și materiale în dezvoltarea unor anvelope mai sigure și mai performante. Provocările legate de reducerea poluării vor afecta industria auto, iar anvelopele vor trebuie să se adapteze și să ofere soluții eficiente și sigure pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător.  

Davanti a dotat noul centru cu tehnologii și echipamente de ultimă generație aici urmând să-și desfășoare activitatea echipa de cercetare, dezvoltare și testare. Investiția într-o perioadă dificilă la nivel global, din cauza pandemiei de corona, confirmă încă o dată că Davanti Tyres este un producător dinamic care pune accent pe siguranță, eficiență, dezvoltare și inovație.

“Echipa de cercetare și dezvoltare va putea să exploreze acum ceea ce își doresc clienții noștri de la noua generație de anveloe. Vor găsi soluții inovatoare pentru a crește siguranța și pentru a optimiza performanțele unei game de anvelope care va răspunde nevoilor și așteptărilor nu doar a șoferilor de azi, ci și a celor de mâine”, a mai spus Peter Cross.

Gama de anvelope Davanti este disponibilă în România în exclusivitate prin Anvelope.ro.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !