Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto ATENŢIE, ŞOFERI! Acestea sunt PERMISELE de conducere din România INTERZISE în Germania

ATENŢIE, ŞOFERI! Acestea sunt PERMISELE de conducere din România INTERZISE în Germania

Un articol de: B1.ro - 30 Noi 2018, 14:50
ATENŢIE, ŞOFERI! Acestea sunt PERMISELE de conducere din România INTERZISE în Germania Auto

Autoritățile din Germania nu recunosc permisele de conducere și certificatele de pregătire a șoferilor obținute în Republica Moldova și preschimbate apoi în România, informează publicația Auto Expert.

Partea germană consideră că astfel de permise de conducere nu sunt valabile din motiv că șoferul nu a obținut acest document românesc în baza unui examen recunoscut în UE.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) va solicita clarificări în acest sens Ministerului Afacerilor Interne din România și autorităților germane în baza legislației europene în domeniu, cu sprijinul ambasadei Germaniei la București.

Subiectul a stârnit un val de discuții pe rețelele de socializare, mulți dintre utilizatori exprimându-și solidaritatea cu șoferii moldoveni.

Anunțul UNTRR face referire la un șofer român, angajat al unei firme de transport din România, care a fost sancționat de autoritățile germane cu o amendă de 500 de euro pentru că avea permis de conducere obținut în Republica Moldova și preschimbat apoi în România.

Autoritățile din Germania au considerat că acest permis nu este valabil pe teritoriul german. Ba mai mult, vehiculul a fost pus sub sechestru până când patronul companiei de transport va trimite un șofer cu permis valabil din România.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Moldova