Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Preşedintele grupului Renault spune că 'o renaţionalizare a companiei din cauza Covid-19 nu este pe ordinea de zi'

Preşedintele grupului Renault spune că 'o renaţionalizare a companiei din cauza Covid-19 nu este pe ordinea de zi'

Un articol de: Traian Avarvarei - 23 Mar 2020, 14:38
Auto

În presă au apărut informații cu privire la o posibilă renaționalizarea companiei auto Renault, în vederea depăşirii crizei coronavirusului.

Președintele grupului francez a făcut însă precizări, afirmând că zvonurile sunt nefondate.

”Acest lucru nu este pe  ordinea de zi”, a declarat Jean-Dominique Senard, conducătorul grupului, pentru Le Parisien-Aujourd'hui en France, întrebat despre posibilitatea de a vedea statul reluând controlul pe care l-a exercitat timp de 40 de ani asupra acestei adevărate perle a coroanei industriale, scrie news.ro.

”Amintiţi-vă de criza din 2008-2009. Nu ajungem acolo. Nu a fost nevoie atunci.  (...) Nu trebuie să ne înşelăm, în ziua în care circumstanţele redevin mai favorabile, industria auto poate (creşte) rapid şi puternic Cu toate acestea, situaţia este de asemenea dificilă”, a subliniat Jean-Dominique Senard, care era la acea vreme conducătorul Michelin.

Acesta a apreciat că o măsură ar putea fi ”solicitarea de garanţii de la stat”.

Săptămâna trecută, pe fondul răspândirii noului coronavirus şi implementării treptate a măsurilor de izolare, Renault a decis să-şi închidă fabricile în aproape toată Europa, inclusiv 12 în Franţa.