Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Prețurile mașinilor second-hand din Europa, nemodificate în urma scandalului Volkswagen

Prețurile mașinilor second-hand din Europa, nemodificate în urma scandalului Volkswagen

Un articol de: - 10 Oct 2015, 10:50
Prețurile mașinilor second-hand din Europa, nemodificate în urma scandalului Volkswagen Foto: volkswagen.com Auto

Scandalul Volkswagen nu a afectat prețul mașinilor second-hand în Europa, potrivit unei evaluări a unei firme auto, însă situația s-ar putea schimba în cursul acestui an, avertizează aceata.

AG EurotaxGlass a evaluat prețurile autoturismelor din 30 de țări europene și a constatat că Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, care a recunoscut în luna septembrie că 11 milioane de vehicule aveau instalat softutul care a permis păcălirea testelor de poluare, nu a fost supuse unor presiuni semnificative.

Compania susține că impactul limitat a fost determinat și de dealerii auto care nu au redus prețurile, preferând să amâne vânzările în speranța că scandalul se va termina, relatează HTC News.

"Nu există nici o dovadă că prețurile autoturismelor utilizate sunt supuse unei presiuni pentru marca Volkswagen sau pentru modelele de grup Volkswagen", a spus Christof Engelskirchen , directorul general al companiei cu sediul în Elveția.

Sondajul, efectuat în perioada 17 septembrie - 09 octombrie, a arătat că prețul autovehiculelor second-hand diesel VW, în Germania, au scăzut cu 1,5 la sută față de piață, dar Engelskirchen a spus că acest lucru ar putea fi și în funcție de volatilitatea de zi cu zi, nu neapărat din cauza scandalului .

"Vedem un risc de o tendință de scădere mult mai vizibil în următoarele patru săptămâni pentru marca VW și modelele de grup VW, atunci când oamenii vor înțelege mai bine scandalul  Dieselgate", a spus el .

Nici vânzarile de autoturisme noi Volkswagen din întreaga lume nu s-au redus în urma vestea scandalului. Audi, divizie a Volkswagen, a declarat joi că vânzarile au crescut 6,8 la sută în luna septembrie, la 170,900 de mașini, datorită cererii puternice din Europa de Sud și Statele Unite ale Americii.

Citeşte mai multe despre:   masini,   preturi,   Volkswagen