Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Vehiculele electrice ating noi borne! A apărut primul mijloc de transport 100% electric destinat misiunilor de explorare în Antartica

Vehiculele electrice ating noi borne! A apărut primul mijloc de transport 100% electric destinat misiunilor de explorare în Antartica

Un articol de: B1.ro - 01 Dec 2018, 15:09
Vehiculele electrice ating noi borne! A apărut primul mijloc de transport 100% electric destinat misiunilor de explorare în Antartica sursă foto: azamaraclubcruises.com Galerie foto (1) Auto

Dezvoltarea de vehicule electrice pare să spargă noi bariere, după ce prototipul un mijloc de transport 100% electric destinat misiunilor de explorare de la Polul Sud, a fost prezentat la Monaco, relatează AFP citat de Agerpres.

Vehiculul șenilat nu poluează deloc și aparține societății monegasce Venturi Automobiles. Acesta urmează să fie testat în martie 2019, în Canada, în regiunea Telegraph Creek.

„Când am vizitat aproximativ douăzeci de stații de cercetare științifică din Antartica, în 2009, am realizat că nu dispuneau de vehicule proprii pentru deplasarea și transportarea materialelor, nici măcar pe distanțe scurte. Nimeni nu s-a gândit până acum la acest aspect. Este o piață foarte limitată, însă dacă putem realiza vehicule electrice utilitare, solide, care rezistă frigului accentuat, acest lucru poate avea aplicații interesante, chiar și militare”, a afirmat prințul Albert al II-lea, care a pus bazele fundației pentru mediu Prince Albert 2 of Monaco Foundation, în anul 2006.În ceea ce privește rezistența bateriilor la temperaturile foarte scăzute din Antartica, care ajung și până la minus 50 de grade Celsius, Gildo Pastor, directorul executiv al Venturi Automobiles, a declarat: „Am găsit soluții inovatoare și suntem pe calea de brevetare”.

Venturi Automobiles susține că autonomia autovehiculului va fi de aproximativ 45 de kilometri la o viteză de 20 de kilometri la oră.

„Bateriile din Antartica pot fi reîncărcate în sistem propriu prin intermediul turbinelor eoliene și a panourilor solare, așa cum este cazul în stația de cercetare belgiană Princesse Elizabeth din Antartica”, a explicat Bernard Fautrier, vicepreședinte al fundației FPA2.

Citeşte mai multe despre:   venturi automobiles,   printul albert al II-lea