Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto PROBLEME pentru ȘOFERII cu mașini DIESEL: Sunt luate în calcul sancțiuni DRASTICE! Cum se poate evita DEZASTRUL

PROBLEME pentru ȘOFERII cu mașini DIESEL: Sunt luate în calcul sancțiuni DRASTICE! Cum se poate evita DEZASTRUL

Un articol de: - 12 Apr 2018, 09:08
PROBLEME pentru ȘOFERII cu mașini DIESEL: Sunt luate în calcul sancțiuni DRASTICE! Cum se poate evita DEZASTRUL Auto

Mașinile diesel creează adevărate polemici în Europa. Mai multe state europene, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea  poluării în marile orașe.

Sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelelor diesel în orașele foarte mari

O soluție privind diminuarea problemelor legate de poluare este accelerarea cursei pentru trecerea la mașinile cu motor electric. Un  exemplu de suces  în acest sens este oferit de industria auto din Norvegia, stat care deține cele mai importante resurse petroliere în Europa, dar care înregistrează investiții masive în producția autovehiculelor nepoluante. Astfel, statul nordic a consemnat în martie, un record de 8.034 autoturisme fără emisii,scrie euronews.com.

Finlanda stat similar ca nivel de dezvoltare cu Norvegia și în ceea ce privește populația, a înregistrat 3055 de mașini electrice pe tot parcursul anului 2017.

Cuma  reușit statul norvegian aceast ă performanță? Explicația constă în mare parte în programele de sprijin și în stimulentele puse la dispoziție pentru cumpărători.

"Când cumperi un vehicul electric nu se plătește taxa de înregistrare sau TVA. Există și beneficii oferite în momentul utilizării. În Norvegia există numeroase drumuri cu taxă, care nu sunt plătite în cazul șoferilor cu autoturisme nepoluante. Se beneficiază, de asemenea, de parcare gratuită”, a explicat un expert auto din Norvegia.

El a  precizat că există o serie de stimulente care vor conduce spre această alternativă. “Devine o opțiune rațională pentru consumator să cumpere modele electrice", a mai precizat acesta.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Europa,   Norvegia