Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Producătorii auto: Timbrul de mediu a distrus piaţa locală. E un dezastru, doar exportul ne-a salvat

Producătorii auto: Timbrul de mediu a distrus piaţa locală. E un dezastru, doar exportul ne-a salvat

Un articol de: - 03 Sep 2013, 16:07
Producătorii auto: Timbrul de mediu a distrus piaţa locală. E un dezastru, doar exportul ne-a salvat Foto: agenda.ro Auto

Constructorii de automobile susţin că timbrul de mediu a distrus piaţa auto locală. Aceştia spun că singurul lucru care a salvat vânzările de maşini din ultimii ani a fost exportul.

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie Dacia, a precizat că vânzările de autoturisme noi au scăzut puternic în ultimii ani.

"Piaţa este catastrofală. Este un dezastru. Singurul lucru care ne-a salvat a fost exportul. Cu 80.000 de maşini vândute în 2012 comparativ cu 351.000 în 2007 nu poate fi făcută o comparaţie. Nu sunt duşmanul celor care vând maşini second-hand, dar nu mă pot împăca cu această realitate criminal. Cum să ţii 2 producători într-o ţară al căror loc pe piaţa se duce sub 11", a spus Stroe.

Acesta a menţionat, la sfârşitul lunii, că ponderea vânzărilor pe piaţa internă de maşini produse în România a ajuns la un nivel îngrijorător de redus, caz unic în lume pentru un stat unde există producţie auto,

"Acest timbru de mediu ne-a distrus. Ştiu că unele decizii sunt politice, dar cum să încurajezi dezvoltarea când ai o piaţă care nu spune nimic Din 337.000 maşini produse în România, doar 8,7% s-au vândut pe piaţa locală, faţă de 28% în Franţa, 27% în Germania şi alte ţări din Europa şi nu numai. Este un procentaj catastrofal. Nu ştiu până unde mai poate merge piaţa. Nu există o altă ţară în lume care produce masini şi care vinde atât de puţin pe piaţa locală", a arătat Stroe, citat de Mediafax.

Citeşte mai multe despre:   Dacia,   vanzari