Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Programul RABLA CLASIC revine! 1.350 euro primă de casare. Ce alte avantaje poți obține

Programul RABLA CLASIC revine! 1.350 euro primă de casare. Ce alte avantaje poți obține

Un articol de: Andrei Ștefan - 17 Mar 2020, 10:44
Auto

Programul Rabla Clasic a revenit, proiectul fiind lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

Aproape 60.000 de beneficiari s-au înscris, pentru a beneficia de o primă de casare de 1350 euro (6500 lei), dorind să-și achiziționeze un autoturism nou sau o motocicletă (premiera acestui an).

Programul Rabla Clasic 2020 are un buget de 405 milioane lei, cel mai mare buget de la lansarea sa și cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani.

Mai mult, prima de casare poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă maşina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km.

Totodată, s-a introdus un eco-bonus nou în programul de anul acesta, cu o valoare de 1.000 de lei peste prima inițială, dacă clientul alege o maşină cu sistem GPL sau GNC.

De asemenea, a fost majorat eco-bonusul pentru maşinile hibride convenţional, de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

”Încercăm, chiar și în aceste momente grele, să susținem politicile de mediu, să vă sprijinim pe voi și să ne respectăm promisiunile. Trebuie să fim atenți în această perioadă și să evităm cât se poate suprapunerea celor doi factori care ne pot afecta: coronavirus și calitatea aerului.  Dacă v-ați uitat în ultimele zile pe starea aerului din România, poate ați observat că aceasta a fost una foarte bună. Însă, am ajuns să atingem această stare doar pentru că izolarea ne-a făcut pe mulți dintre noi să ne parcăm mașinile și să rămânem acasă. Gândiți-vă cum ar fi să avem aceleași date de aer într-o perioadă de activitate normală. Eu cred că se poate!”, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Premiera acestui an este includerea în program şi a motocicletelor, la care prima de casare este de 3.500 de lei.

Cei ce doresc să achiziționeze o motocicletă trebuie să obţină de la dealeri cererea de înscriere în program, ce are o valabilitate de până la 120 de zile, apoi trebuie să caseze autovehiculul vechi (în 30 de zile de la obţinerea cererii) iar la final, în cele 90 de zile care au mai rămas, cetăţenii trebuie să încheie formalităţile de achiziţie a motorului.

„Având în vedere condițiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă”, a mai adăugat Costel Alexe. 

Citeşte mai multe despre:   Programul Rabla,   rabla clasic 2020