Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Rabla şi Rabla Plus - noile liste cu persoanele juridice aprobate în program: Câte mașini electrice au cumpărat românii

Rabla şi Rabla Plus - noile liste cu persoanele juridice aprobate în program: Câte mașini electrice au cumpărat românii

Un articol de: Traian Avarvarei - 17 Iul 2020, 14:14
Rabla şi Rabla Plus - noile liste cu persoanele juridice aprobate în program: Câte mașini electrice au cumpărat românii Auto

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, vineri, liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programele Rabla şi Rabla Plus 2020, ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 16 iulie 2020, informează AFM.

 

 

Noile liste cu persoanele juridice aprobate în programele Rabla şi Rabla Plus

 

 

Programul Rabla Clasic a înregistrat rezervări relativ modeste față de anii anterior, însă cererea de mașini electrice prin Rabla Plus a crescut.

Ediția 2020 a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus a debutat la finalul lunii martie în același timp cu restricțiile de circulație impuse de pandemia de coronavirus.

În cadrul Programului Rabla au fost acceptate 79 dosare pentru 134 autovehicule și o contestație pentru un autovehicul.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 74 dosare pentru 137 autovehicule, dintre care 38 electrice hibride şi 97 pur electrice, 2 motociclete electrice şi 2 contestaţii pentru 3 autovehicule pur electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Administrația Fondului pentru Mediu menționează că începând cu data de 24 iulie 2020, “dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, se vor transmite la AFM doar prin intermediul poștei electronice.”Sofia Vicoveanca rupe tăcerea: DRAMA prin care a trecut în ultimele cinci luni

 

 

 

Obiectivele programelor Rabla şi Rabla Plus

 

 

 

„Obiectivele celor două programe vor fi atinse, prin înnoirea parcului auto naţional cu maşini mai puţin poluante şi prin creşterea achiziţiilor de maşini hibride plug-in sau electrice. De asemenea, avem în vedere şi dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice. Avem în derulare un program adresat municipiilor reşedinţă de judeţ, deschis până la 30 octombrie şi în pregătire un program similar, destinat operatorilor economici, pentru a sprijini dezvoltarea în România a unei infrastructuri de reîncărcare accesibile publicului, pentru a stimula pătrunderea pe piaţă a vehiculelor electrice şi pentru a reduce impactul emisiilor nocive asupra mediului.” a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Citeşte mai multe despre:   Programul Rabla,   Rabla Plus