Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Veste TERIBILĂ pentru șoferii români care depășesc viteză legală chiar și cu foarte puțin: Și tu poți fi de acum amendat!

Veste TERIBILĂ pentru șoferii români care depășesc viteză legală chiar și cu foarte puțin: Și tu poți fi de acum amendat!

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2018, 09:56
Veste TERIBILĂ pentru șoferii români care depășesc viteză legală chiar și cu foarte puțin: Și tu poți fi de acum amendat! Auto

Curtea Constituțională (CCR) a analizat sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind presemnalizarea radarului.

Astfel, judecătorii CCR au ajuns la concluzia că prevederile legale privind obligativitatea ca mașinile de poliție cu radar să fie presemnalizate sunt neconstituționale, potrivit hotnews.ro.

„Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi a admis obiecția de neconstituţionalitate formulată de Președintele României și a constatat că dispozițiile Articolului unic [cu referire la art.109 alin.(6)-(11), (13) și (14) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002] din Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, sunt neconstituționale”, se arată într-un comunicat de presă al Curții Constituționale.

Așadar, prevederile enunțate de magistrați vizează și aliniatul care spune că „în cazul utilizării dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staționare sau pe suporţii amenajărilor rutiere ori a utilizării dispozitivelor radar tip pistol, este obligatorie presemnalizarea prezenţei acestora în zona drumului public prin panouri de atenţionare, postate mai înainte pe sensul de mers, cu minimum 500 m în localitate şi cu minimum 2000 m în afara localităţii, dar nu mai mult de 1000 m în localitate şi 4000 m în afara localităţii faţă de radar”.