Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto RÂS ucis de o mașină pe o trecere de pietoni din Cluj (FOTO)

RÂS ucis de o mașină pe o trecere de pietoni din Cluj (FOTO)

Un articol de: - 27 Oct 2017, 10:55
Auto

Sfârșit tragic pentru un animal pe cale de dispariție. Este vorba despre un râs de vreo 3-5 ani, care face parte dintr-o specie protejată de lege. Acesta și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un autoturism pe o trecere de pietoni din comuna Tureni, județul Cluj. Accidentul a avut loc în apropiere de casa primăriței Daniela Mănăilă.

Acest accident ar fi putut fi evitat dacă ar fi fost amplasat un pasaj suprateran cu o lațime de cel puțin 50 de metri pe culoarul de deplasare al animalelor. Nu este primul caz de genul acesta, multe animale au pierit în zona respectivă.

În zona Cheilor Turenilor trăiesc numeroase animale, printre care se numără râși, cerbi, vulpi, căprioare, cerbi sau iepuri, însă viața lor este constant pusă în pericol din cauza parapeților despărțitori montați între cele două sensuri de mers de DN 1 E60 și a ipsei pasajelor de trecere de pe un sens pe altul.

„Zilnic sunt căprioare și vulpi omorâte de mașini sus pe dealul Buhi. Totul se întâmplă din cauză că s-au montat parapeți fără breșe de trecere”, a spus primarul comunei Tureni, conform ziar15minute

Primarul a mai spus că, deși a făcut apel la autorități pentru a rezolva această problemă, situația nu se îmbunătățește.

„Am făcut cereri la CNAIR încă de când montau parapeții și n-am primit niciun răspuns. A fost un ofițer de la IGPR la mine la primărie și m-a amenințat că-mi face dosar penal dacă mai insist cu aceste breșe, pentru că nimeni nu-și va asuma responsabilitatea pentru ele. Problema este mare, deoarece nici agricultorii nu pot traversa DN 1 E60 pentru a ajunge la parcele. Trebuie să meargă până la Turda și să se întoarcă pe dealul Dăbăgău”, a adăugat Daniela Mănăilă.

 

Citeşte mai multe despre:   primar,   animale,   autoturism