Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Registrul Auto Român cere date suplimentare după scandalul Volkswagen

Registrul Auto Român cere date suplimentare după scandalul Volkswagen

Un articol de: - 25 Sep 2015, 17:12
Registrul Auto Român cere date suplimentare după scandalul Volkswagen Foto: masini.ro Auto

Reprezentanții Registrului Autor Român (RAR) cer date suplimentre după scandalul Volkswagen, informează B1 TV.

Este vorba despre două tipuri de date pe care cei de la RAR le-au cerut. Pe de o parte, au cerut din partea Volkswagen lista cu tipurile de vehicule ale mărcilor care aparțin grupului și lista autovehiculelor pe care s-au folosit astfel de dispozitive, precum softul de păcălire a testelor de noxe.

Pe de altă parte, RAR a cerut de la toți producătorii auto care au venit să omologheze anumite tipuri de vehicule, date suplimentare pentru a vedea dacă nu cumva și alte companii, din afara grupului Volkswagen, au astfel de practici incorecte față de concurență și față de clienți.

"Conducerea Registrului Auto Român a contactat conducerea reprezentanţei grupului Volkswagen în România şi a cerut transmiterea, în cel mai scurt timp, a listei tipurilor de vehicule ale mărcilor care aparţin Grupului Volkswagen, pentru care s-au folosit astfel de dispozitive sau tehnici, precum şi actualizarea listei tipurilor de vehicule, pe măsură ce aceste informaţii vor fi comunicate de către constructor/autoritatea de omologare responsabilă", se arată într-un comunicat al RAR.

"Acţiunile RAR se vor adresa exclusiv constructorilor de autovehicule sau reprezentanţilor autorizaţi ai acestora, nicidecum persoanelor fizice (...) Menţionăm că RAR nu a acordat niciun certificat de conformitate pentru niciun autovehicul echipat cu motor diesel”, se mai arată în comunicatul citat.

Citeşte mai multe despre:   scandal