Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Renault este obligat de justiția franceză să suspende activitatea la o uzină pentru că nu au fost luate suficiente măsuri de protecție anti COVID-19

Renault este obligat de justiția franceză să suspende activitatea la o uzină pentru că nu au fost luate suficiente măsuri de protecție anti COVID-19

Un articol de: George Lupu - 08 Mai 2020, 11:27
Renault este obligat de justiția franceză să suspende activitatea la o uzină pentru că nu au fost luate suficiente măsuri de protecție anti COVID-19 foto: theverge.com Auto

Renault este obligat de Justiția fraceză să închidă activitatea la uzina din Sandouville, la scurt timp după ce a reluat producțiape 28 aprilie. Asta după ce renumitul grup auto nu ar fi luat suficiente măsuri de protecție contra Covid-19. Mahistrații au luat această decizie, în urma plângerii formulate de sindicatul CGT.

Numărul de angajați ai uzinei din Sandouville este de 1.848, care după ce au fost trimiși în șomaj tehnic în perioada 16 martie și 28 aprilie din cauza crizei Covid-19, vor trebui să oprească activitatea, scrie AFP.

Compania a anunțat că va face apel la această decizie. Magistrații au decis că uzina poate să își reia activitatea doar după ce măsurile eficiente vor fi puse în practică.

 

Context economic dificil pentru Grupul Renault

 

Grupul Renault a înregistrat pierderi grele în contextul crizei provocată de COVID-19. Situația economică nu arăta prea bine nici anterior. Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat de curând ratingul Renault pentru datoriile pe termen lung, de la "BBB minus" la "BB plus", transmite Reuters.

Această evoluție negativă apare în contextul în care specialiștii estimează că pandemia va afecta câştigurile şi fluxul de numerar al Renault în 2020.  Vânzările companiei vor fi profund afecatate de încetinirea economiei globale.

Renault a trecut deja printr-o perioadă dificilă cauzată de prăbuşirea fostului director general Carlos Ghosn, implcat în scandaluri de corupție. Acest episod s-a reflectat în performanele financiare slape, în paralel cu cele ale  partenerului japonez Nissan.

 

 

Dacia a reluat producția la platforma de la Mioveni

 

Amintim faptul că în România Dacia a reluat luni producția de autovehicule la platforma industrială de la Mioveni, în condiții stricte, de distanțare socială.

Printre acestea se numără gruparea angajaților în mai multe schimburi. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, Grupul Renault informează faptul că  la uzina Mecanica și Șasiuri, lucrul se desfășoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcția Logistică România, într-un singur schimb.

Din 11 mai, uzina Vehicule va funcționa în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume.

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Renault,   COVID-19