Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China, în urma unei strategii de reorganizare

Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China, în urma unei strategii de reorganizare

Un articol de: George Lupu - 14 Apr 2020, 11:52
Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China, în urma unei strategii de reorganizare foto: theverge.com Auto

Renault Group a anunțat că în urma unei noi strategii de restructurare pe piața auto chineză, urmează să vândă pachetul său de 50% din acţiunile DRAC companiei Dongfeng, proces în urma căruia marca Renault va dispărea practic din China.

Grupul se va concentra pe piața chineză pe autovehicule comerciale ușoare (LCV) și pe vehicule electrice, scrie Reuters.

În acest sens, Renault va vinde pachetul de acțiuni pe care îl deținea în cadrul Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC) partenerilor de la Dongfeng, iar după tranzacție, DRAC va înceta orice activitate legată de marca Renault.

Va rămâne funcțional businessul Renault Brilliance Jinbei Automotive Co., Ltd. (RBJAC), prin intermediul căruia sunt produse și vândute autovehicule comerciale ușoare. Businessul cu autovehicule electrice va funcționa în continuare prin eGT New Energy Automotive Co., Ltd (eGT) și Jiangxi Jiangling Group Electric Vehicle Co. Ltd (JMEV).

În același timp, Renault va asigura în continuare servicii de aftersales celor aproximativ 300.000 de clienți din China care dețin mașini Renault, prin dealerii săi și prin dealerii Alianței Renault Nissan Mitsubishi. 

Renault și Dongfeng vor coopera altături de Nissan la dezvoltarea unei noi generații de motoare, prin livrarea de componente către DRAC și prin licențierea de motoare diesel către Dongfeng Automobile.

 

Context economic dificil pentru Grupul Renault

 

Decizia este luată într-un context problematic pentru Grupul Renault. Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat de curând ratingul Renault pentru datoriile pe termen lung, de la "BBB minus" la "BB plus", transmite Reuters.

Această evoluție negativă apare în contextul în care specialiștii estimează că pandemia va afecta câştigurile şi fluxul de numerar al Renault în 2020.  Vânzările companiei vor fi profund afecatate de încetinirea economiei globale.

“Ne aşteptăm la o revenire a vânzărilor în a doua jumătate a acestui an şi în 2021, dar la un nivel mai mic decât preconizam anterior", a subliniat Fitch Ratings

Renault a trecut deja printr-o perioadă dificilă cauzată de prăbuşirea fostului director general Carlos Ghosn, implcat în scandaluri de corupție. Acest episod s-a reflectat în performanele financiare slape, în paralel cu cele ale  partenerului japonez Nissan.

 

Dacia și Ford opresc producţiile din uzinele românești

 

În contextul epidemiei de coronavirus, Automobile Dacia a oprit producţia la uzina de la Mioveni, începând cu data de 19 martie.

În această perioadă, angajaţii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

De asemenea, și uzina Ford de la Craiova și-a încetat activitatea pe fondul pandemiei de COVID-19.

 

Citeşte mai multe despre:   Renault,   China