Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Revine cea mai iubită maşină din România: Anunţul oficial în legătură cu Dacia 1300 a fost făcut (FOTO)

Revine cea mai iubită maşină din România: Anunţul oficial în legătură cu Dacia 1300 a fost făcut (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 10 Ian 2019, 07:26
Foto: CGTrader Auto

Dacia 1300, maşina care a pus practic România în mişcare, a ajuns să fie extrem de populară pe site-urile de anunţuri auto..
Deşi nu este o mașină recunoscută ca foarte valoroasă, din cauza numărului mare de unităţi produse de fabrica de la Mioveni, un proprietar a scos la vânzare un exemplar pentru o sumă fabuloasă.

Aproape două milioane de unități ale modelului realizat pe baza lui Renault 12 au fost produse în diverse versiuni între 1969 și 2004. Au fost atât de multe produse, încât valoarea acestora tinde spre zero. Acum, cei mai mulți proprietari le casează prin programul Rabla, deși sunt și unii care le recondiționează și le înregistrează ca vehicule istorice.

Un astfel de exemplar a ajuns pe site-urile de anunțuri auto, prețul cerut fiind unul fabulos: 11.900 de euro. După cum declară primul și singurul său proprietar, mașina este înmatriculată și se află în perfectă stare de funcționare, fără accidente. Justificarea sa pentru prețul piperat este faptul că exemplarul nu a fost recondiționat, ci doar foarte bine conservat, toate piesele fiind originale, scrie auto-bild.ro.

Mașina este roșie și a fost fabricată în 1972. Ca toate Daciile produse atunci, avea un motor pe benzină de 1,3 litri (de unde și denumirea mașinii) care dezvolta o putere de 54 CP.

Citeşte mai multe despre:   Dacia
 
 
 
Loading...