Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto România, pe locul 8 în UE la producţia de maşini. Ce ţări am reuşit să depăşim şi ce model a dat LOVITURA la export (FOTO)

România, pe locul 8 în UE la producţia de maşini. Ce ţări am reuşit să depăşim şi ce model a dat LOVITURA la export (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 28 Feb 2019, 13:57
Foto: pixabay.com Auto

România s-a clasat anul trecut pe un nesperat loc 8 la producția de mașini în Uniunea Europeană, peste ţări precum Polonia și Ungaria, dar încă suntem mult în urma Slovaciei şi Cehiei.

Potrivit raportului ACEA pentru industria auto europeană, citat de hotnews.ro, Japonia și Turcia sunt piețele de unde UE importă cele mai multe autoturisme, în timp ce SUA și China sunt principalele destinații de export. 

La autobuze și vehicule comerciale, Turcia este principala țară care exportă în UE.

Raportul ACEA pe 2018 arată că în UE s-au produs anul trecut 16,1 milioane de mașini, iar România este pe locul opt, cu 471.000 unități (creștere de 30% față de anul precedent datorată primului an de producție a lui EcoSport la Craiova, dar și cererii mari pentru Duster).

Germania este cel mai mare producător, cu 4,9 milioane mașini, iar Spania este pe locul doi, cu 2,1 milioane. Pe locul al treilea se află Franţa, iar pe patru Marea Britanie.

Cehia se află pe locul pe cinci, cu un record de peste 1,4 milioane mașini, iar Ungaria și Polonia au cunoscut o scădere a producţiei, ajungând pe locurile nouă, respectiv zece.

(Foto: ACEA)

În 2018 statele UE au importat 3,65 milioane de automobile în valoare de 46 miliarde euro și au exportat 5,4 milioane, în valoare de 127 miliarde euro. 

Cele mai multe mașini importate de Uniune au fost din Turcia, peste 780.000, în timp ce Japonia, Coreea de Sud, China și Maroc au completat top 5.
La export, cele mai multe mașini au luat drumul SUA (1,15 milioane), la mare distanță de China (545.000) și de Turcia (291.000). Top 5 a fost completat de Japonia și Elveția.


 

Citeşte mai multe despre:   Romania,   UE,   ACEA,   Polonia,   Ungaria,   Cehia,   Slovacia,   Japonia,   Turcia,   SUA,   China
 
 
 
Loading...