Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Românii nu mai au bani de maşini: Înmatriculările noi au scăzut în primele zece luni cu aproape 10%

Românii nu mai au bani de maşini: Înmatriculările noi au scăzut în primele zece luni cu aproape 10%

Un articol de: B1 TV - 12 Noi 2011, 11:19
Foto: romcargomaritim.ro Auto

Românii nu mai au bani de maşini noi. Înscrierile de autoturisme recent ieşite de pe uşa fabricii au scăzut în primele zece luni ale anului cu aproape 10%. Numai luna trecută procentul înregistrat a fost de 5,5%, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Înmatriculare a Vehiculelor.

Puţin peste 60 de mii de maşini noi circulă pe şoselele din România de la începutul anului. Dintre acestea, aproape 8.000 de unităţi au fost înregistrate luna trecută.

Dacă ar fi să avem în vedere şi vehiculele comerciale şi alte tipuri de autovehicule, înmatriculările din octombrie au totalizat aproape 10 mii de maşini noi, ceea ce reprezintă o creştere de 2,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

S-au vândut bine autovehiculele de transport marfă. Segmentul a urcat în luna octombrie cu aproape 58%.

Cât despre maşinile second-hand, datele furnizate de Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor arată o scădere cu 48%, iar în octombrie un declin care depăşeşte puţin 50 de procente.

Vestea bună ar fi că se vând bine maşinile Dacia. În clasamentul celor mai vândute autoturisme, conduce Dacia, urmată de Volkswagen şi Skoda. În septembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, înscrierile de vehicule noi au crescut cu 7%.

Citeşte mai multe despre:   masina,   autoturism,   Dacia,   Volkswagen
 
Loading...