Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto S-A DAT LEGE: Gata, se poate cere REDUCEREA de suspendare a PERMISULUI auto!

S-A DAT LEGE: Gata, se poate cere REDUCEREA de suspendare a PERMISULUI auto!

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 12:20
S-A DAT LEGE: Gata, se poate cere REDUCEREA de suspendare a PERMISULUI auto! Auto

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect legislativ prin care conducătorii de autovehicule vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto în anumite condiţii, anunţă Gândul.

Noua precedere legală susţine că: La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful de poliţie rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Iată şi condiţiile, cumulative, în care se poate face solicitarea: a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie; a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înaintea săvârşirii faptei.

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce cu 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art 101 (3), art 102(3) litera a şi art 103 (1) litera c.

Pentru fapta prevăzută la art 102 (3) litera e perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea titularului: dacă depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte vehiculul este cu 50-70 km/h; dacă depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face patye autovehiculul condus este cu mai mult de 70 km/h, doar dacă fapta a fost săvârşită o singură dată în 12 luni”, prevede proiectul legislativ adoptat tacit de Senat.