Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto S-a decis: Maşinile DIESEL dispar în mod oficial! Ce se întâmplă cu cele aflate în circulaţie!

S-a decis: Maşinile DIESEL dispar în mod oficial! Ce se întâmplă cu cele aflate în circulaţie!

Un articol de: B1.ro - 28 Apr 2018, 10:43
S-a decis: Maşinile DIESEL dispar în mod oficial! Ce se întâmplă cu cele aflate în circulaţie! Auto

Hotărârea istorică a unei instanţe de judecată germane că oraşele pot fi obligate să interzică circulaţia maşinilor diesel poluante va avea consecinţe în afara Germaniei, inclusiv în Europa de Est, anunţă ZF.

În primul rând va fi puterea exemplului. Apoi, pentru că eventualele interdicţii vor eroda cererea şi aşa slabă pentru maşini diesel rulate pe piaţa germană, acestea vor deveni mai ieftine şi mai atractive pentru cumpărătorii deja tradiţionali din Europa de Est.

În Ungaria există deja avertismente că această ţară riscă să devină cimitirul de maşini al Europei. Anul trecut, Ungaria a importat aproape 37.000 de maşini rulate mai vechi de 15 ani. Cele mai multe sunt maşini nemţeşti. Avertismente similare vin şi din Bucureşti.

Apoi, vor fi probabil perturbate planurile de producţie de motoare diesel germane în Europa de Est. Când cererea de maşini rulate creşte, scade cea de automobile noi. O parte importantă din motoarele produse de Audi la fabrica sa din Ungaria, de la Gyor, sunt diesel. De asemenea, Mercedes intenţionează ca la fabrica pe care şi-o construieşte în oraşul polonez Jawor să producă şi motoare diesel.

Pentru unii, hotărârea celei mai înalte instanţe administrative din Leipzig că este legal ca oraşele să interzică motoarele diesel înseamnă moartea lentă a motoarelor pe motorină. Decizia va avea consecinţe profunde pentru milioane de şoferi şi mii de afaceri din Germania şi pentru întreaga industrie auto germană, esenţială pentru cea mai mare economie a Europei, scrie Deutsche Welle.

Producătorii auto germani au trecut deja în defensivă. O treime din cele peste 45 de milioane de maşini care circulă în Germania au motoare diesel. Producătorii spun că interdicţiile pot reduce valoarea de revânzare a până la 15 milioane de autovehicule pe cea mai mare piaţă auto europeană.

Dealerii de maşini rulate sunt cei mai nefericiţi. „În ultimul an, preţurile au scăzut odată cu cererea, iar în unele cazuri cererea s-a diminuat şi cu 90%. Preţurile s-au prăbuşit. Cam cu 25% pentru o maşină. Cu ce s-a întâmplat zilele acestea, preţurile se vor duce în jos şi mai mult“, s-a plâns pentru Deutsche Welle un astfel de dealer.

Posibilele interdicţii ar putea afecta 10-15 milioane de maşini şi două milioane de vehicule comerciale, a calculat firma de evaluare financiară EY. Aceste maşini nu respectă reglementările UE privind emisiile cunoscute ca Euro 6. Pierderile financiare s-ar putea ridica la un miliard de euro.

Decizia judecătorilor reprezintă o lovitură pentru industria auto, care se opune cu dârzenie restricţiilor de circulaţie de teama furiei şoferilor, şi pentru guvern, acuzat că a promovat motoarele diesel.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Vânzările de maşini diesel au scăzut rapid în mai multe ţări europene de când a izbucnit scandalul Dieselgate.

VW şi Daimler au reacţionat insistând pe producţia de motoare electrice, după ce în vara anului trecut CEO-ul Daimler Dieter Zetsche declara că „se merită luptat pentru motoarele Diesel“.

Fiat Chrysler, grup italo-american, vrea să înceteze producţia de motoare diesel până în 2022. În Germania, până la 60% din modele companiei au motoare pe motorină.

Alte oraşe mari europene au făcut paşi mai curajoşi decât cele germane pentru reducerea poluării. Roma va interzice accesul maşinilor diesel în centru din 2024. Israelul intenţionează să interzică importul de maşini pe benzină sau motorină din 2030.

Citeşte mai multe despre:   Diesel_1