Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto E OFICIAL! Codul Rutier, MODIFICAT! Şoferii pot recupera mai uşor permisul suspendat

E OFICIAL! Codul Rutier, MODIFICAT! Şoferii pot recupera mai uşor permisul suspendat

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Iul 2019, 16:32
E OFICIAL! Codul Rutier, MODIFICAT! Şoferii pot recupera mai uşor permisul suspendat Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Legea prin care şoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto în condiţii mai lejere a fost promulgată, joi, de Klaus Iohannis.

Legea prevede eliminarea a două condiţii pe care trebuie să le îndeplinească şoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce o maşină.

INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI, PRINS ÎN FAPT CU MARIA CÂRNECI! ASTA E PREA DE TOT (GALERIE FOTO)Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Mai precis, coducătorii auto vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare chiar dacă au mai beneficiat de această măsură în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani, cele două prevederi fiind eliminate din lege.

COȘMAR ÎN MUZICA POPULARĂ! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ MOARTEA ILENEI CIUCULETE! FANII SUNT DEVASTAȚI (GALERIE FOTO)

Astfel, şoferii trebuie acum să îndeplinească doar două condiţii cumulate pentru reducerea perioade de suspendare: să deţină permisul auto de peste un an şi să fie declaraţi admişi la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

BRIGITTE SFĂT E ÎN DOLIU: L-A GĂSIT MORT! SE UITA SPRE TAVAN CÂND A ÎNCETAT...

Perioada de suspendare se poate reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru următoarele fapte: nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public; nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană; circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire; conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune.

Mai mult, dacă un conducător auto depăşeşte viteza legală cu 70 km/h şi este singura abatere de acest fel într-un singur an, poate solicita reducerea suspendării la 30 de zile.

Pe de altă parte, nu pot solicita reducerea perioadei de suspendare cei care au fost implicaţi într-un accident auto şi s-au aflat sub influenţa alcoolului sau ca urmare a neopririi la nivel cu calea ferată, precum şi cei care au cumulat 15 puncte de penalizare în ultimul an de la precedenta suspendare, scrie digi24.ro.