Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Schimbare şoc în noul cod rutier: De azi se ridică toate maşinile! Cum te poţi apăra

Schimbare şoc în noul cod rutier: De azi se ridică toate maşinile! Cum te poţi apăra

Un articol de: B1.ro - 06 Feb 2019, 08:40
Schimbare şoc în noul cod rutier: De azi se ridică toate maşinile! Cum te poţi apăra Foto: Carabinieri (sursă: hepta.ro) Auto

Veste importantă pentru românii din Italia! Noul Cod Rutier italian le interzice persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, scrie evz.ro.

În aceste condiții, mai mulți români stabiliți în Italia s-au trezit cu mașinile ridicate sau amenzi usturătoare după ce s-a modificat Codul Rutier. Potrivit noii legislații, le este interzis persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, scrie Libertatea.

Ambasada României din Italia a publicat pe pagina de Facebook o serie de clarificări privind noua legislație și cum îi poate afecta aceasta pe români.

„Pentru nerespectarea dispozițiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 euro și 2.848 euro. În astfel de situații, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulației vehiculului, transportul și depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public. În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispozițiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancțiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”, explică Ambasada României.