Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Schimbare totală a Codului rutier: Amenzi drastice pentru toți românii care fac asta...

Schimbare totală a Codului rutier: Amenzi drastice pentru toți românii care fac asta...

Un articol de: B1.ro - 17 Noi 2018, 10:54
Schimbare totală a Codului rutier: Amenzi drastice pentru toți românii care fac asta... Auto

Noi prevederi ale Codului rutier au intrat în vigoare de la 1 octombrie. Una dintre acestea se referă la plata amenzilor. 

Potrivit noilor reguli, amenzile contravenţionale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore).

De asemenea, amenzile nu mai pot fi plătite pe loc poliţistului care le aplică, iar pentru achitarea acestora șoferii trebuie să se prezinte la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale, online sau pe ghiseul.ro.

"Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Şi tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist... eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), scrie a1.ro.