Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto POLIȚISTUL VA FI ELIMINAT la proba PRACTICĂ și va fi ÎNLOCUIT cu O APLICAȚIE?! SCHIMBĂRI ȘOC la examenul auto. TOȚI viitorii șoferi TREBUIE SĂ AFLE URGENT ASTA

POLIȚISTUL VA FI ELIMINAT la proba PRACTICĂ și va fi ÎNLOCUIT cu O APLICAȚIE?! SCHIMBĂRI ȘOC la examenul auto. TOȚI viitorii șoferi TREBUIE SĂ AFLE URGENT ASTA

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2019, 10:01
Auto

Mare atenție! Toți cei care vor să obțină permisul de conducere anul viitor trebuie să afle aceste detalii. Ar putea avea loc câteva schimbări radicale.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHIORGHIU ANUNȚĂ MARELE MĂCEL! „ÎN ACEASTĂ NOAPTE...”

Proba practică a examenului auto s-ar putea schimba din 2020, iar polițiștii ar putea fi înlocuiți, conform Playtech.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI! VEDETA TV A FOST GĂSITĂ MOARTĂ! SFÂRȘITUL TRAGIC A FOST PREZIS! VĂ ANUNȚĂM CU REGRET CĂ...

Microsoft a dezvoltat o aplicație – HAMS – care i-ar putea înlocui pe polițiști. Practic, la proba de traseu, șoferul va sta singur în mașină, iar stilul său de condus poate fi analizat prin intermediul aplicației Microsoft.

MĂRTURISIRI ȘOCANTE DESPRE CONSUMUL DE DROGURI! CĂTĂLIN BOTEZATU NU SE MAI ASCUNDE! A FOST PRINS CU BAGAJUL PLIN LA AEROPORT (GALERIE FOTO)

Deocamdată, Poliția Română nu dă semne că ar vrea să apeleze la această aplicație. Dar beneficiile sunt mari, mai ales că a fost testată cu succes prin alte părți. Astfel, șoferii nu mai sunt timorați. Dar lista beneficiilor nu se oprește aici.

Ce e HAMS, aplicația care ar putea elimina polițistul de la proba practică a examenului auto

Aplicația Microoft e denumită HAMS (Harnessing AutoMobiles for Safety) și poate face exact ceea ce face și polițistul în timpului examenului. Practic, analizează stilul de condus al șoferului și constată dacă acesta este pregătit sau nu pentru a deveni șofer.

Sistemul e simplu: pentru ca aplicația să își poată face treaba e nevoie doar de un smartphone montat pe parbriz, dotat cu camere și localizat prin GPS și un giroscop.

„Folosim dispozitive cu senzori pentru a construi un mediu virtual pentru mașini. Obiectivul este cel de monitorizare a stării șoferului, dar și modul în care este condusă mașina în condițiile de drum în care se află.HAMS se folosește de ambele camere ale dispozitivului. Una dintre ele înregistrează și analizează traseul parcurs, iar cea frontală urmărește mișcările cursantului. Apoi, cu ajutorul giroscopului și a accelerometrului, software-ul poate citi datele telemetrice și poate astfel analiza reacțiile celui din spatele volanului”, explică reprezentanții Microsoft.

Aplicația a fost dezvoltată de departamentul Microsoft Research din India, una dintre țările cu trafic auto foarte solicitant.

Cel mai mare avantaj al acestei aplicații este faptul că polițistul care stă de regulă pe scaunul pasagerului în timpul desfășurării probei, ar putea dispărea. Astfel, cursanții ar putea fi mult mai relaxați în timpul examenului.

În plus, software-ul dezvoltat de Microsoft ar putea fi folosit de mai multe companii, de exemplu, de cele care operează flote.

În video de mai jos, vei înțelege cum funcționează HAMS.

SCHIMBĂRI ȘOC la examenul auto: POLIȚISTUL VA FI ELIMINAT la proba PRACTICĂ și va fi ÎNLOCUIT cu O APLICAȚIE?! TOȚI viitorii șoferi TREBUIE SĂ AFLE URGENT ASTA

 
Loading...