Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Segway va sista producția celebrului vehicul. Motivele din spatele deciziei

Segway va sista producția celebrului vehicul. Motivele din spatele deciziei

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Iun 2020, 15:03
Segway va sista producția celebrului vehicul. Motivele din spatele deciziei Foto: Pixabay Auto

Segway nu va mai produce celebrele sale scutere, la 19 ani de la lansarea primului model. Astfel că, producția va fi oprită de la 15 iulie, decizia fiind bazată pe economie.

 

Motivele pentru care Segway va sista producția

 ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Compania a spus că este o decizie bazată pe economie. Produsul, numit Segway PT (Personal Transporter), a constituit doar 1,5 la sută din veniturile companiei anul trecut, a declarat președintele Segway, Judy Cai, într-un comunicat.

Oprind producția acestuia, Segway va elibera spațiului pentru ca compania să se concentreze pe produsele sale mai noi, care include un vehicul de tip „Wall-E”, auto-echilibrat, numit S-Pod, un model mai tradițional -scooter electric cu vedere electrică și un vehicul mai mic de auto-echilibrare controlat de genunchii utilizatorului, a spus Judy Cai.

„Având în vedere istoria noastră de zeci de ani, recunoaștem că această decizie poate veni ca o dezamăgire pentru urmăritorii noștri puternici și loiali din rândul proprietarilor privați, care consideră Segway-ul ca fiind una dintre creațiile mai inovatoare ale începutului secolului XXI”, a spus Cai.

Într-adevăr, Segway a dezvoltat o nișă fercventă, dar care a mers pe câteva piețe, în special pentru tururi în oraș, securitate în mall-uri și aeroport și în unele departamente de aplicare a legii. Dar, chiar dacă companiile și consumatorii au trecut la o nouă eră a micro-mobilității cu plimbări, biciclete și scutere partajate, dispozitivul nu a reușit să țină pasul.

Segway-ul ar fi putut fi introdus prea devreme pentru vremea sa, într-o lume în care scuterele erau încă gândite ca jucării pentru copii. A fost introdus în 2001 pe „Good Morning America” și a fost scos la vânzare anul următor pe Amazon, scrie Washingtonpost.com.

Scuterul, a cărui versiune este încă de vânzare site-ul Segway, nu a reușit să intre în mainstream.

Cu toate acestea, unele companii, multe dintre cele care oferă tururi în oraș turiștilor care sunt în căutarea unui mod inedit de a se deplasa fără să meargă sau să conducă, se bazează pe dispozitivele Segway.

„ADN-ul” Segway va continua să trăiască în scuterele și trotinetele electrice Ninebot, care au o cotă de piață de 70% la nivel global. Compania chineză produce și modele care se auto-echilibrează, printre care un scaun.

 

Produsul, zguduit de controverse

 

De altfel, cariera lui Segway Personal Transporter a fost umbrită de numeroase accidente, iar publicitatea negativă nu l-a ajutat să câștige foarte mulți adepți.

Segway-ul a fost zguduit de controverse, inclusiv probleme de siguranță, atunci când proprietarul companiei Segway, Jimi Heselden, a murit după ce a căzut de pe o stâncă în timp ce conducea unul dintre dispozitive.

Ulterior, a existat o explozie de e-scuter a versiunii mai tradiționale, companii precum Lime și Bird inundând străzile cu scutere partajate motorizate care oferă o metodă mai practică și mai eficientă de a se deplasa.

Și Usain Bolt, care sărbătorea câştigarea medaliei de aur din proba de 200 de metri la Campionatul Mondial de la Beijing din 2015, a fost lovit în plin de un cameraman chinez care se afla pe un Segway.

Scuterul a fost lansat în decembrie 2001 de inventatorul Dean Kamen. Acesta a vândut afacerea în 2009, iar în 2015 Segway a fost cumpărată de compania chineză Ninebot.

Segway a spus că 21 de persoane vor fi disponibilizate luna viitoare din cauza întreruperii Segway PT și a altor două produse.

Citeşte mai multe despre:   scutere,   Segway