Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Șoc! Bomba din noul cod rutier explodează: Șoferii români, amendați cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Șoc! Bomba din noul cod rutier explodează: Șoferii români, amendați cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Un articol de: B1.ro - 14 Iun 2019, 08:00
Șoc! Bomba din noul cod rutier explodează: Șoferii români, amendați cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei! Sursă foto: Facebook / Poliția Rutieră Auto

Pietonii trebuie să ştie că sunt obligați, potrivit noului cod rutier, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea drumului, potrivit romaniatv.net.

RUGĂCIUNI PENTRU ADRIANA BAHMUȚEANU! A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ! SILVIU PRIGOANĂ E ÎN STARE DE ȘOC! VEZI AICI CUM A GĂSIT-O…

Lor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă, dar în orice caz ei pot traversa doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului, scrie aceeași publicație.

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! VEDETA S-A SINUCIS! I-AU GĂSIT CORPUL FĂRĂ VIAȚĂ! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Totodată, pietonii nu au voie să traverseze prin spatele sau prin fața mașinilor oprite în stațiile mijloacelor de transport. Sigur, prevederea nu se aplică dacă există cumva o trecere de pietoni acolo.

BOMBĂ MONDENĂ! 'CARMEN ȘERBAN A MURIT'! TOATĂ ROMÂNIA E ÎN STARE DE ȘOC

Mai mult, potrivit sursei citate, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. Astfel, aceștia trebuie să respecte indicațiile polițistului care dirijează circulația și trebuie să traverseze drumul, să grăbească traversarea acestuia sau să se oprească la semnalele polițistului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.