Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Șoferi români ABUZAȚI în Belgia: Amenzi usturătoare de mii de euro. "Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!" (VIDEO)

Șoferi români ABUZAȚI în Belgia: Amenzi usturătoare de mii de euro. "Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!" (VIDEO)

Un articol de: - 06 Iun 2017, 09:49
Șoferi români ABUZAȚI în Belgia: Amenzi usturătoare de mii de euro. "Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!" (VIDEO) Auto

Acțiunea poliției belgiene de luni în Popasul de la Zeebrugge (Bruges) împotriva șoferilor români de TIR s-a soldat cu amenzi de mii de euro, sechestrări de autoturisme, violență, arestări. Acțiunea masivă a forțelor de ordine a fost catalogată drept abuzivă de către românii care, în lipsa sprijinului măcar a propriei ambasade, au postat disperați pe Facebook imagini ale violențelor de la fața locului și mesaje de ajutor.     

Amintim că pretextul raziei din Popasul de la Zeebrugge este faptul că legea belgiană interzice, din 2014, staționarea transportatorilor mai mult de 45 de ore, precum și dormitul în propriile mașini. Șoferilor li s-a cerut să facă dovada că au dormit la hotel în weekend, iar cei care s-au opus au fost arestați. Amenzile aplicate au fost între 1300 și 3700 de euro, șoferii având la dispoziție 90 de ore pentru a le achita.

Șoferii români ABUZAȚI în Belgia!

Iată câteva din mesajele de SOS ale românilor care au postat în grupul dedicat transportatorilor profesioniști în UE, de pe Facebook!

"Azi am trăit experiența vieții de șofer pe comunitate, comionul fiindu-mi sechestrat și lăsat de poliția belgiană în papuci și cu un bicmen pe strada!!!!! ", scrie Dorin Paraschiv

"Vă rog dați mai departe să vadă toată lumea cum suntem tratați ptr că muncim! (...) Suntem încercuiți de poliție. Amenzi usturătoare de mii de euro. Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!" - susține și Cătălin Lupancu.

Șoferii români ABUZAȚI în Belgia: Amenzi usturătoare de mii de euro. "Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!"

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

"Cum a făcut criza de șoferi să crească salariile așa o să facă și acțiunile astea ale poliție să ducă la îmbunătățirea condițiilor pentru șoferi. " - își exprimă speranța un alt internaut.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   conflict