Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Șoferii care au cumpărat rovignetă și își schimbă numărul de înmatriculare mai plătesc o taxă de 25 de lei

Șoferii care au cumpărat rovignetă și își schimbă numărul de înmatriculare mai plătesc o taxă de 25 de lei

Un articol de: - 18 Ian 2012, 23:35
Foto: upitmedia.ro Auto

Șoferii care au achitat taxa de drum și au schimbat numărul de înmatriculare al mașinii își pot păstra rovigneta după ce vor achita o taxă suplimentară de 24,8 lei și depun o cerere tip la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

"Pentru efectuarea modificării, utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR cu cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseşte pe pagina web a companiei şi cu cartea de identitate a autovehiculului în copie şi original. Tariful de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date este de 24,8 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare număr modificat", se arată într-un comunicat al CNADNR, citat de Mediafax.

Taxa de drum este obligatorie pentru toate autovehicolele care circulă pe drumurile naționale din România, exceptate de la această regulă fiind sectoarele de drum național din interiorul municipiilor, orașelor reședință de județ și cele cuprinse între indicatoarele rutiere care delimitează localitățile.

Rovigneta poate fi achiziționată de la orice subunitate a CNADNR, Poșta Română, ACR,UNTRR și benzinăriile, OMV, MOL, Petrom sau Rompetrol.

Tariful practicat de CNADNR pentru această operațiune este unul destul de mare ținând cont că prețul unei rovignete, pe o perioadă de 30 de zile, în cazul unui autoturism este de aproximativ 30 de lei. Practic pentru a trece taxa deja plătită pe un număr nou dar la același autoturism un șofer de automobile plătește suplimentar aproximativ 45% din costul unei rovignete pe 90 de zile (în jur de 55 de lei).

Citeşte mai multe despre:   cnadnr,   OMV,   Rompetrol
 
 
 
Loading...