Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Șoferii de DIESEL, trași pe dreapta? Trei milioane de mașini din România, pe punctul de a fi INTERZISE

Șoferii de DIESEL, trași pe dreapta? Trei milioane de mașini din România, pe punctul de a fi INTERZISE

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 08:10
Șoferii de DIESEL, trași pe dreapta? Trei milioane de mașini din România, pe punctul de a fi INTERZISE Auto

Șoferii care conduc mașini diesel motorină au motive serioase de îngrijorare, după ce tot mai multe țări vest europene au impus deja sau intenționează să impună restricții pentru mașinile care folosesc acest tip de combustibil.

Ba mai mult, Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiție în ceea ce privește România, dar și alte opt state-membre din cauza poluării.
Nu cu mult timp în urmă, Germania a decis că primăriile a două orașe ale țării pot impune intedicții de circulație pentru mașinile diesel. Această decizie ar putea crea un precedent și pentru celelalte state europene.

În România există aproximativ 6 milioane de autoturisme, iar aproape jumătate dintre acestea au motor diesel. Principalul motiv pentru care românii preferă mașinile diesel constă în consumul redus, dar problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante și fac aerul aproape irespirabil.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a afirmat Cristian Bucur, director tehnic al Registrului Auto Român, potrivit digi24.ro

Acesta este și motivul pentru care Comisia Europeană se ia în considerare introducerea de măsuri pentru reducerea numărului de mașini care dăunează mediului. Cu toate acestea, Cristian Bucur susține că nu crede „că va exista o interzicere totală și bruscă a acestor vehicule”.

În plus, Roma a anunțat deja că va interzice mașinile diesel în 2024, în timp ce în Londra, șoferii mașinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Totodată, Parisul vrea și el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005. Nu în ultimul rând, Madridul și Atena au anunțat că intenționează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.
 

Citeşte mai multe despre:   diesel,   Roma,   Londra,   Madrid,   atena,   Paris