Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Șoferii pot prezenta de azi asigurarea RCA pe telefon sau tabletă

Șoferii pot prezenta de azi asigurarea RCA pe telefon sau tabletă

Un articol de: Raluca Tindeche - 10 Sep 2020, 17:59
Șoferii pot prezenta de azi asigurarea RCA pe telefon sau tabletă Auto

De astăzi, șoferii vor putea dovedi că au asigurare RCA valabilă, prin mai multe modalități, chiar și electronice. 

Prin ce mijloace pot prezenta șoferii polița RCA 

 

Ei pot folosi mai multe variante: pot prezenta contractul RCA pe suport de hârtie sau în format electronic ori prin informația rezultată din interogarea bazei de date AIDA care conține polițele RCA valabile, încheiate pe teritoriul României.

La un control în trafic, până acum, șoferii erau nevoiți să prezinte varianta tipărită a poliței. 

Potrivit ziarulprofit.ro, dovada asigurării RCA va putea fi făcută inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu polița de asigurare. Regula prezentării în format tipărit sau electronic va fi aplicabilă și în cazul asigurărilor RCA emise în alte state, care au valabilitate pe teritoriul României. 

Sorin Greceanu, directorul general al BAAR , explică de ce șoferii ar trebui să dețină și varianta tipărită a documentelor 

 

,,În mod normal, în Spațiul Economic European s-a renunțat la controlul documentelor de asigurare la trecerea frontierelor și simplul fapt că tu ai număr de înmatriculare dintr-o țară din acest spațiu îți dă dreptul să circuli liber în oricare altă țară din acest spațiu – în Ungaria, în Bulgaria Germania etc. dar există posibilitatea, și de aici recomandarea noastră, ca un polițist să facă un control în trafic și să te întrebe de sănătate. Și atunci s-ar putea ca pe regimul lui național să-ți ceară documentele în original pe hârtie, cum a fost și la noi până la apariția recentelor modificări legislative. Nu îl ai, ești amendat.

În țările din afara Spațiului Economic European este obligatoriu să ai la tine documentul de asigurare Carte Verde pe suport de hârtie, în original. Astfel, în Turcia, în Moldova, în Ucraina, Rusia, Muntenegru ori Bosnia-Herțegovina, dacă nu ai un astfel de document, te pun să-ți închei o asigurare de frontieră, valabilă pe teritoriul lor, și din cate știu, pentru că anul trecut am avut astfel de cazuri, costă undeva la 50-60 de euro minim.”, a precizat Sorin Greceanu, directorul general al Biroului Asigurătorilor Auto. 

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   polita RCA ,   soferi,   control,   trafic,   electronic