Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Șoseaua "meșterului Manole": Tronsonul demolat al autostrăzii Orăștie-Sibiu, redeschis peste 2 ani (VIDEO)

Șoseaua "meșterului Manole": Tronsonul demolat al autostrăzii Orăștie-Sibiu, redeschis peste 2 ani (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Aug 2016, 12:36
Șoseaua "meșterului Manole": Tronsonul demolat al autostrăzii Orăștie-Sibiu, redeschis peste 2 ani (VIDEO) Auto

Lucrările la Autostrada Sibiu-Orăştie înaintează în ritm de melc. Chiar şi aşa, apar noi veşti proaste. Tronsonul demolat de pe Lotul 3 al şoselei nu va fi deschis circulaţiei mai repede de. doi ani, avertizează specialiştii. Motivul este unul halucinant! Bucata de şosea este construită "pe pământuri mișcătoare", potrivit B1 TV.

Redeschiderea circulației publice pe tronsonul de autostradă A1 Orăștie - Sibiu Lot 3 în condiții de siguranță este tehnic imposibilă în mai puțin de doi ani, avertizează specialiştii.

"Orice forțare a redeschiderii traficului pe actualele soluții tehnice înseamnă iresponsabilite la cel mai înalt nivel, respectiv punerea în pericol cu bună-știință a vieții celor care vor circula pe respectivul tronson de autostradă. Pentru a fi sigură în exploatare A1 Orăștie - Sibiu Lot 3 are nevoie de soluții tehnice radical diferite, pornite însă de la acceptarea realității că stratul de suport pur și simplu nu ține autostrada. Iar în aceste situații, dacă nu luăm în considerare schimbarea traseului autostrăzii, singura soluție este construcția de sisteme de sprijin care să fie așezate pe stânca de sub argila nisipoasă îmbibată cu apă", susțin experții.

Șoseaua "meșterului Manole": Tronsonul demolat al autostrăzii Orăștie-Sibiu, redeschis peste 2 ani

La nici un an de la închiderea tronsonului nu există încă o expertiză tehnică asupra autostrăzii, iar licitația pentru realizarea unei astfel de expertize este în desfășurare. La licitație a fost depusă o singură ofertă.

"Știm că avem o autostradă prost construită și știm că nu știm ce este greșit la ea, dar planificăm să redeschidem traficul. Ceva este nepermis de în neregulă în această situație și am sperat că problemele serioase, precum cele ale autostrăzii A1 din zona Aciliu, vor fi abordate profesionist și cu responsabilitate. Constatăm însă cu mare amărăciune că ne-am înșelat și că CNADNR și Ministerul Transporturilor continuă să fie animate de aceeași abordare politicianistă, heirupistă și iresponsabilă a problemelor grave din transporturile naționale".

 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Autostrada Romania,   Autostrada Romania,   Stiri Sibiu