Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Stațiile ITP, indisponibile pentru trei zile. Anunțul Registrului Auto Român

Stațiile ITP, indisponibile pentru trei zile. Anunțul Registrului Auto Român

Un articol de: Andrei Ștefan - 11 Noi 2020, 13:03
Stațiile ITP, indisponibile pentru trei zile. Anunțul Registrului Auto Român Auto

Registrul Auto Român a anunțat că stațiile ITP vor fi închise timp de trei zile, de vineri, 13 noiembrie (ora 14.00) până luni, 16 noiembrie (ora 08.00), pentru actualizarea sistemului informatic

 

RAR: Stațiile ITP, închise pentru trei zile

 

„Îmbunătățim și aducem un upgrade sistemului informatic al RAR. Din acest motiv, începând de vineri, 13 noiembrie 2020 (ora 14.00) până luni 16 noiembrie 2020 (ora 08.00), vom fi în imposibilitatea de a vă furniza orice fel de servicii care țin de evidența inspecțiilor tehnice periodice. Prin urmare, în acest interval, inclusiv activitatea stațiilor ITP autorizate va fi suspendată, prestațiile ITP neputând fi înregistrate în sistemul informatic.

De asemenea, toate activitățile online vor fi suspendate, inclusiv site-ul www.rarom.ro, aplicația „Istoric Vehicul” și programările. Vă punem în vedere toate aceste aspecte pentru a vă oferi timp să verificați când expiră inspecția tehnică periodică a vehiculului dumneavoastră și să puteți acționa în consecință”, a transmis RAR.

„Am ales să facem aceste operațiuni de mentenanță și upgrade strict necesare în weekend pentru a limita cât mai mult posibil impactul asupra activităților dedicate dumneavoastră. Aplicația informatică de evidență a inspecțiilor tehnice periodice (SIRAR) a funcționat fără sincope încă de la lansarea ei, în anul 2007”, se mai arată în comunicatul Registrului Auto Român.

 

Verificare ITP: Cum afli dacă o mașină are sau nu inspecția valabilă

 

Pentru o verificare ITP eficientă, tot ce trebuie să faci este să intri pe website-ul RAR la adresa: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Aici, vei avea de completat un foarte scurt formular, alcătuit din trei câmpuri. Dintre acestea, doar două sunt obligatorii. Fie introduci seria CIV, fie seria de caroserie a mașinii în cauză.

După această operație, mai trebuie să introduci un cod de siguranță, iar în câteva secunde vei afla dacă mașina are sau nu inspecția tehnică periodică valabilă.

ITP-ul expirat suspendă automat înmatricularea unui vehicul în România și atrage amenzi usturătoare, de 5.800 de lei. Proprietarul își va recupera documentele după ce va face ITP la RAR, operațiune care durează circa 30 de minute și costă 150 lei.

În România, ITP-ul se face la trei ani pentru mașinile noi și la doi ani pentru cele cu o vechime de până la 12 ani. În cazul celor care au depășit 12 ani, ITP se face anual.

Citeşte mai multe despre:   ITP,   RAR,   Registrul Auto Român