Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto SUA: Volkswagen va opri vânzarea unor modele diesel fabricate în 2015

SUA: Volkswagen va opri vânzarea unor modele diesel fabricate în 2015

Un articol de: - 21 Sep 2015, 10:58
SUA: Volkswagen va opri vânzarea unor modele diesel fabricate în 2015 Foto: autoguide.com Auto

Volkswagen a cerut dealerilor din SUA să oprească vânzarea unor modele diesel fabricat în 2015, după ce autoritățile de reglementare din SUA au acuzat compania germană de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

"Volkswagen a ordonat o investigație externă după ce autoritățile de reglementare din SUA au cerut companiei să recheme aproximativ 500.000 de vehicule. Personal, îmi pare nespus de rău că am încălcat încrederea clienților noștri și a publicului. Nu vom tolera niciun fel de încălcare a reglementărilor noastre interne sau a legislației", a declarat directorul general al VW, Martin Winterkorn.

La rândul său, șeful companiei germane Daimler, Dieter Zetsche, a dat asigurări că firma nu a încălcat reglementările din SUA, notează Agerpres.

"Am o idee cu privire la ce se întâmplă și nu ni se aplică nouă. Dar este mult prea devreme să facem o declarație finală pe acest subiect", a explicat Zetsche.

Vineri, autoritățile de reglementare din SUA au cerut Volkswagen să recheme aproximativ 500.000 de vehicule, în urma acuzațiilor privind instalarea unor sisteme electronice speciale pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, amenzile totale putând să ajungă la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro).

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv, nivelul poluării era mai ridicat.

Citeşte mai multe despre:   Volkswagen