Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto TAXA AUTO NU REVINE. Ministrul Mediului: "Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare"

TAXA AUTO NU REVINE. Ministrul Mediului: "Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare"

Un articol de: - 15 Mar 2018, 15:27
Auto

Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi ministru al Mediului, a dat asigurări joi că în perioadă nu va apărea nicio taxă nouă pentru şoferi, iar zvonurile apărute în spaţiu public privind reapriţia unei taxe auto care ar fi ajuns şi până la 3.000 de euro sunt neadevărate.

"Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada urmatoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul "poluatorul plăteşte", a declarat, joi, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, citată de Agerpres. 

"Grupul de lucru încă nu şi-a finalizat punctul de vedere (...), dorim ca fundamentarea unei valori să fie făcută în baza unei formule de calcul din care cetăţeanul să înţeleagă ceva, nu să fie o formulă de calcul din care nici măcar matematicienii să nu înţeleagă", a continuat vicepremierul.

Graţiela Gavrilescu a cerut ca românii să îşi ia informaţiile doar din ce se comunica la nivel guvernamental şi să nu se mai alerteze după zvonurile apărute în spaţiul public.

"Ceea ce s-a vehiculat ieri (miercuri 14 martie 2018, n.r.) în anumite zone mass-media nu sunt lucruri adevărate. Niciuna dintre valorile respective nu este adevărată. Nici măcar nu ne-am gândit la ele, pentru că deocamdata eu spun că mai bine să nu ne grăbim, ci să facem lucrurile încet şi sigur, pe un numâr mare de ani, astfel încât să putem să avem grijă de sănătatea populaţiei şi mediul să nu fie poluat. Ca atare, grupul de lucru încă nu şi-a finalizat punctul de vedere pentru că înseamnă multe studii pe care noi, toţi cei implicaţi în grupul de lucru, trebuie să le facem. În acelaşi timp, dorim ca fundamentarea unei valori să fie facută în baza unei formule de calcul din care cetăţeanul să înţeleaga ceva, nu să fie o formulă de calcul din care nici măcar matematicienii să nu înţeleagă. 

Transmit tuturor românilor că nu este vorba despre niciun fel de taxă de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, în perioada următoare şi nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur şi simplu speculaţii. Nu avem termen limită, pentru că ne dorim foarte mult ca, în momentul în care ieşim cu o formulă, aceea să fie o formulă realistă, care să fie comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte ţări membre ale Uniunii Europene şi să fie o formulă din care să reiasă clar că va plăti cel care poluează. De asemenea, vom ţine cont de toţi factorii de poluare", a explicat ministrul Mediului.

Recent, TVR a scris că Ministerul Mediului pregăteşte introducerea unei taxe auto începând din această vară, fiind înaintate variante de taxare cuprinse între 50 şi 3.000 de euro.

Citeşte mai multe despre:   taxa,   auto