Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Taximetriștii cer interzicerea trotinetelor electrice de teamă că vor face ”foamea”! Discuții aprinse pe forumuri, după anunțul Guvernului privind aplicațiile de transport alternativ

Taximetriștii cer interzicerea trotinetelor electrice de teamă că vor face ”foamea”! Discuții aprinse pe forumuri, după anunțul Guvernului privind aplicațiile de transport alternativ

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Iun 2019, 11:30
Taximetriștii cer interzicerea trotinetelor electrice de teamă că vor face ”foamea”! Discuții aprinse pe forumuri, după anunțul Guvernului privind aplicațiile de transport alternativ Auto

Taximetriștii reclamă pe forumurile de specialitate anunțul Guvernului privind reglementarea aplicațiilor de transport alternativ, potrivit adevarul.ro.

Aceștia fac strategii ample de boicotarea a tuturor mijloacelor de transport alternativ. Un taximetrist din Bucureşti le solicită colegilor săi să declanşeze atacul şi împotriva trotinetelor electrice.

„Ori ne ducem la guvern iară, ori mă duc şi mă apuc să le arunc în Dâmboviţa”, scrie bărbatul într-un grup de pe Facebook al taximetriştilor, în contextul în care propunerea de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea serviciului de transport alternativ a fost discutată în cadrul unor dezbateri publice organizate de Ministerul Transporturilor.

Taximetristul susţine că şi „bulangiii” de la companiile care închiriază trotinete electrice (Lime, Wolf-E şi Flow) îi fură clienţii, plângându-se că în această vară va „face foamea”, arată sursa citată.

În orice caz, publicația notează că nici atitudinea față de pasageri nu diferă prea mult. Acum două zile, reprezentanţii taximetriştilor l-au luat în bătaie de joc pe un consumator care, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, organizată la Ministerul Transporturilor, a reclamat că a fost taxat discreţionar de un şofer de taxi tradiţional.

Companiile de ridesharing consideră că proiectul de ordonanță de urgență, care le-ar permite intrarea în legalitate, este destul de potrivit pentru a fi adoptat de Guvernul Dăncilă, deși nu este tocmai perfect. 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila