Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Tesla introduce și în Europa funcția care permite mașinilor să plece singure de la semafor la culoarea verde

Tesla introduce și în Europa funcția care permite mașinilor să plece singure de la semafor la culoarea verde

Un articol de: Ramona Zaharia - 13 Sep 2020, 17:05
Tesla introduce și în Europa funcția care permite mașinilor să plece singure de la semafor la culoarea verde foto: Pixabay Auto

Tesla a început să distribuie și pe tărâm european o actualizare, care cuprinde Traffic Light and Stop Sign Control, funcție care permite mașinii să plece singură de la semafor la culoarea verde dacă există un vehicul în față, potrivit Automarket via Teslarati.

Vestea vine în contextul în care, la sfârșitul lunii aprilie, Tesla anunța oficial lansarea funcției Traffic Light and Stop Sign Control în cadrul sistemului Autopilot. Concret, ea permite mașinii să se oprească singură la semafor și, mai mult decât atât, să pornească tot singură la culoarea verde, dar numai în situația în care are și o mașină în față.

La început, funcția a fost disponibilă doar pentru piața americană, dar Tesla a început să distribuie noul update și în țări din Europa, precum Marea Britanie, Belgia sau Elveția.

„Funcția Traffic Light and Stop Sign Control nu mai necesită acordul explicit al șoferului pentru a permite sistemului Autopilot să pornească la culoarea verde a semaforului, atunci când există un vehicul în față", menționează Tesla în descrierea acestui update.

Chiar și așa, Tesla avertizează șoferii să fie în permanență atenți la trafic, având în vedere că este posibil ca mașina să nu se oprească singură la toate semafoarele.

„Ca toate funcțiile Autopilot, trebuie să continui să fii atent și pregătit să reacționezi imediat, inclusiv să frânezi, pentru că este posibil ca această funcție să nu oprească mașina la toate semafoarele. Această funcție va fi conservatoare”, mai spun oficialii Tesla, cu precziarea că „la început nu va încerca să vireze în intersecții”.

Funcția este încă în stadiul Beta de dezvoltare - adică dezvoltarea sa încă nu a fost finalizată.