Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noul cod rutier: Trebuie să știi urgent asta, altfel îți pierzi permisul pe loc!

Noul cod rutier: Trebuie să știi urgent asta, altfel îți pierzi permisul pe loc!

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 09:37
Noul cod rutier: Trebuie să știi urgent asta, altfel îți pierzi permisul pe loc! sursă foto: libertatea.ro Auto

Șoferii care au permisul suspendat ar putea să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare în perioada următoare, potrivit unui act normativ ce a fost adoptat de curând de Senat.

Proiectul de lege mai prevede eliminarea a două condiții pe care trebuie să le îndeplinească șoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce mașina. Astfel, șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

În prezent, șoferul care are permisul suspendat trebuie să treacă un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație și să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începător. Mai mult decât atât, șoferul trebuie să se asigure că nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani sau că în ultimii doi ani nu a avut permisul de conducere suspendat. Așadar, dacă proiectul va intra în vigoare, șoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce nu vor trebui să îndeplinească decât două condiții, și anume să aibă permis auto de peste un an de zile și să fie declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Așadar, modificarea condițiilor în care șoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto se regăsește în Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Deși textul de lege a trecut recent de Senat, până la intrarea în vigoare efectivă mai durează, pentru că proiectul mai are nevoie și de votul deputaților.

Citeşte mai multe despre:   noul cod rutier