Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto UE vrea să interzică motorizările diesel

UE vrea să interzică motorizările diesel

Un articol de: B1 TV - 23 Oct 2014, 08:36
UE vrea să interzică motorizările diesel Auto

În curând românii ar putea să renunţe să-şi mai cumpere maşini pe motorină. Uniunea Europeană doreşte să interzică motorizările diesel, transmite B1 TV. Numărul maşinilor care folosesc motorină este uriaş. Cu toate acestea, UE a demarat un plan pe termen lung pentru scoatere acestora din uz din cauza poluării produse. Cel mai recent raport al Organizaţiiei Mondiale a Sănătăţii arată că numărul persoane decedate ca urmare a expunerii la poluarea atmosferică se dublează de la an la an.

Pe lângă automobile, toate utilajele industriale şi comerciale folosesc motorină. Cu toate acestea, UE doreşte să interzică motorizările diesel. Chiar dacă emisiile de dioxid de carbon sunt mai mari în cazul maşinilor pe benzină, emisiile cele mai nocive pentru sănătatea umană se regăsesc la evacuările vehiculelor pe motorină. Motoarele diesel emit cantităţi extrem de mari de pulberi nocive, printre care hidrocarburi şi oxizi de azot. Acestea sunt transmise în atmosferă sub forma unor particule în suspensie. Odată ajunse în plâmâni, pot cauza o serie de boli extrem de grave.

UE a introdus standardul Euro6 pentru toate maşinile diesel care se fabrică acum la nivel european. Acestea sunt dotate cu sisteme de catalizare si filtrare a particulelor mult mai eficiente, astfel încât emisiile eliminate să fie mai puţin nocive. Cu toate acestea, mai este mult până când aceste maşini vor înlocui vechile modele. În prezent, din totalul vehiculelor diesel din lume, doar două procente respectă normele Euro6.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat în acest an un raport îngrijorător. Numărul persoane decedate ca urmare a expunerii la poluarea atmosferică se dublează de la an la an. Din acest motv, Uniunea Europeana doreşte să ia măsuri drastice. Astfel, toate motoarele care nu respectă normele Euro4 ar putea fi interzice. Până în 2050 se doreşte scoaterea totală din uz a maşinilor cu motoare pe combustie internă, în centrele marilor oraşe. De asemenea, se estimează că până în 2030 mai bine din jumătate din vehicule vor avea emisii zero.

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana,   motorină,   poluare