Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Un supercomputer a analizat Covid-19, cu rezultate neașteptate. Ce este ipoteza Bradykinin și cum ne-ar putea ajuta să luptăm cu virusul

Un supercomputer a analizat Covid-19, cu rezultate neașteptate. Ce este ipoteza Bradykinin și cum ne-ar putea ajuta să luptăm cu virusul

Un articol de: Traian Avarvarei - 07 Sep 2020, 15:23
Un supercomputer a analizat Covid-19, cu rezultate neașteptate. Ce este ipoteza Bradykinin și cum ne-ar putea ajuta să luptăm cu virusul Foto: Pixabay.com Auto

O nouă descoperire făcută de oamenii de știință americani ar putea ajuta în lupta împotriva noului coronavirus. Cu ajutorul supercomputerului Summit de la Oak Ridge National Lab din Tennessee au fost descifrate mai mult de 40.000 de gene de la 17.000 de subiecți, într-un efort de a înțelege mai bine cum acționează SARS-CoV-2 în corpul uman, scrie elemental.medium.com 

Un supercomputer a analizat Covid-19. Descoperirile schimbă aproape tot ce se știa despre SARS-CoV-2


 

 

Doctorul Daniel Jacobson, om de știință și cel care a coordonat cercetarea, spune că acest supercomputer a decoperit o nouă teorie: ipoteza Bradykinin.

Ipoteza oferă un model care explică multe aspecte ale Covid-19, inclusiv unele dintre cele mai bizare simptome ale sale . De asemenea, sugerează mai mult de 10 tratamente potențiale, dintre care multe sunt deja aprobate de administrația responsabilă de sănătatea americanilor (FDA).

Conform descoperirilor echipei, o infecție cu Covid-19 începe în general atunci când virusul pătrunde în organism prin receptorii ACE2 din nas (receptorii, pe care se știe că îi vizează virusul , sunt abundenți acolo.) Virusul trece apoi prin corp , intrând în celule în alte locuri în care este prezent și ACE2: intestinele, rinichii și inima. Acest lucru explică cel puțin unele dintre simptomele cardiace ale bolii.

Dar odată ce Covid-19 s-a stabilit în corp, lucrurile încep să devină cu adevărat interesante, în opinia specialiștilor. Potrivit grupului condus de omul de știință american Daniel Jacobson, datele analizate de Summit arată că noul coronavirus nu se mulțumește să infecteze pur și simplu celule care exprimă deja o mulțime de receptori ACE2. El dezechilibrează în mod activ propriile sisteme ale corpului. Mai exact sunt trimiși receptori ACE2 în locuri în care de obicei sunt foarte puțini, cum ar fi plămânii.

Rezultatul final, spun cercetătorii, este că se eliberează o furtună de bradikinina, care favorizează edemul.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Pe măsură ce bradikinina se acumulează în corp, crește dramatic permeabilitatea vasculară. Pe scurt, afectează vasele de sânge. Acestă analiză seamănă cu datele clinice recente, care consideră din ce în ce mai mult Covid-19 mai ales o boală vasculară , mai degrabă decât ca o boală respiratorie.

Dar Covid-19 are încă un efect masiv asupra plămânilor. Aceștia se umplu de lichid din cauza furtunii cauzate de bradikinină.

De asemenea, celulele imune ajung în plămâni, a descoperit echipa lui Jacobson, provocând inflamații.


 

Plămânii pacienților cu Covid-19, plini de lichid. Ventilatoarele sunt inutile în aceste cazuri


 

Și Covid-19 are un alt truc deosebit de înșelător. Prin intermediul unei alte căi, arată datele echipei, crește producția de acid hialuronic (HLA) în plămâni.

HLA este adesea utilizat în săpunuri și loțiuni pentru capacitatea sa de a absorbi de peste 1.000 de ori greutatea sa în lichide. Atunci când se combină cu scurgeri de lichid în plămâni, rezultatele sunt dezastruoase: formează un hidrogel, care poate umple plămânii la unii pacienți . Potrivit lui Jacobson, odată ce acest lucru se întâmplă, „este ca și cum ai încerca să respiri printr-un jeleu”.

Acest lucru ar putea explica de ce ventilatoarele s-au dovedit mai puțin eficiente în tratarea Covid-19 decât se așteptau medicii inițial, pe baza experiențelor cu alți viruși.

„Ajunge într-un punct în care, indiferent de cantitatea de oxigen pe care o pompați, nu contează, deoarece alveolele din plămâni sunt umplute cu acest hidrogel”, spune Jacobson. „Plămânii devin ca un balon de apă.” Pacienții se pot sufoca chiar și în timp ce primesc sprijin respirator complet.

Ipoteza bradikininei se extinde și asupra multora dintre efectele Covid-19 asupra inimii. Aproximativ unul din cinci pacienți spitalizați cu Covid-19 au leziuni ale inimii, chiar dacă nu au avut niciodată probleme cardiace înainte. O parte din acest lucru se datorează probabil virusului care infectează inima direct prin receptorii ACE2.

Potrivit cercetătorilor, furtunile de bradikinină ar putea crea aritmii și tensiune arterială scăzută, care sunt adesea observate la pacienții cu Covid-19.

Ipoteza bradikininei explică, de asemenea, efectele neurologice ale lui Covid-19 , care sunt unele dintre cele mai surprinzătoare și preocupante elemente ale bolii. Aceste simptome (care includ amețeli, convulsii, delir și accident vascular cerebral) sunt prezente la aproape jumătate dintre pacienții spitalizați cu Covid-19. Potrivit lui Jacobson și echipei sale, studiile RMN efectuate în Franța au arătat că mulți pacienți cu Covid-19 au suferit scurgeri de sânge în creier.


 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus