Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Vinieta ''Oxigen'', abrogată de Consiliul General al Capitalei

Vinieta ''Oxigen'', abrogată de Consiliul General al Capitalei

Un articol de: George Lupu - 23 Mar 2020, 14:46
Auto

Vinieta ''Oxigen'' a fost abrogată luni de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 35 de voturi favorabile şi 8 abţineri.

Proiectul privind abrogarea HCGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete de îmbunătăţire a calităţii aerului în municipiul Bucureşti figura pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB.

Contravaloarea vinietelor “Oxigen” achiziţionate până în prezent urmează să fie returnată, scrie Agerpres.

Pe 24 octombrie 2019, CGMB a adoptat proiectul de hotărâre nr. 539 privind măsuri concrete de îmbunătăţire a calităţii aerului în Bucureşti.

Încă din luna februarie, primarul Capitalei a anunţat că renunţă la vinieta Oxigen după ce opinia publică s-a arătat nemulţumită de măsura pe care Gabriela Firea a implementat-o.

Firea a mai precizat că în cele cinci zile de consultare, pe parcursul cărora i-a invitat pe bucureşteni să se pronunţe în ceea ce priveşte vinieta Oxigen, postarea sa a avut 2,5 milioane vizualizări, 60 - 70% din regiunea Bucureşti-Ilfov. Din cele peste 60.000 de comentarii, 90% s-au pronunţat în defavoarea vinietei. Potrivit primarului general, au fost transmise şi 5.000 de mail-uri, iar la sediul PMP au fost depuse 1.500 de petiţii împotriva restricţiilor de trafic şi a vinietei.