Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Volkswagen a devenit în primul semestru din 2015 cel mai mare producător auto în funcție de vânzări

Volkswagen a devenit în primul semestru din 2015 cel mai mare producător auto în funcție de vânzări

Un articol de: - 28 Iul 2015, 12:14
Foto: volkswagen.co.uk Auto

Volkswagen  a devenit în primul semestru din 2015 cel mai mare producător auto în funcție de vânzări, depășind Toyota, informează Bloomberg. Astfel, există șanse ca germanii să își îndeplinească obiectivul de a deveni lider mondial cu trei ani mai devreme decât au planificat.

Volkswagen a raportat vânzări de 5,04 milioane de vehicule în primele șase luni ale anului, în timp ce Toyota a vândut doar 5,02 milioane. General Motors, al treilea mare producător auto la nivel mondial, a anunțat că a vândut 4,86 milioane de vehicule.

Chiar și așa, vânzările VW au scăzut cu 0,5%, iar vânzările Toyota au scăzut cu 1,5%. Pentru General Motors, vânzările au scăzut cu 1,2%.

Grupul Volkswagen s-a folosit de cererea în creștere de pe piața din Europa, pentru a compensa încetinirea înregistrată pe piața din China.

"Cursa dintre Toyota şi VW va fi foarte strânsă. Pentru aceste companii, profitabilitatea este mai importantă decât volumul", a declarat Koji Endo, analist în domeniul auto la Advanced Research Japan.

În prezent, piaţa chineză stagnează, cererea în Rusia s-a prăbuşit, iar în unele regiuni din Asia de Sud-Est şi America Latină încetineşte.

Citeşte mai multe despre:   Volkswagen,   vanzari,   Toyota,   General Motors
 
Loading...