Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Volkswagen intenționează să oprească livrarea pe piața din SUA a celor mai noi modele cu motoare diesel

Volkswagen intenționează să oprească livrarea pe piața din SUA a celor mai noi modele cu motoare diesel

Un articol de: - 08 Oct 2015, 15:12
Volkswagen intenționează să oprească livrarea pe piața din SUA a celor mai noi modele cu motoare diesel Foto: practicalmotoring.com.au Auto

Volkswagen plănuiește să retragă solicitările pentru certificatele ce privesc emisiile de poluare din SUA, pentru modelele Jetta, Golf, Passat şi Beetle cu motoare diesel, care ar fi trebuit să fie lansate pe piața americană în 2016.

Mii de noi vehicule, deja favricate și trimise pe piața americană, vor rămâne blocate în porturile din SUA. Potrivit Huffington Post, acest lucru va însemna o pierdere majoră pentru dealerii auto din SUA, care sperau ca noile modele să ducă, din nou, la vânzarea autovehiculeleor produse de grupul german, care a înregistrat pierderi masive în urma scandalului privind emisiile de noxe.

Managerul firmei Lash Volkswagen din White Plains, New York, a declarat că a pierdut deja trei contracte din cauza faptului că noile mașini nu au putut fi aduse.

„Nu este bine. Este cu siguranţă lovitură pentru imaginea Volkswagen”, a declarat Backer.

Volkswagen nu a anunțat dacă sau când va fi reluată livrarea cu noi mașini în SUA. Retragerea solicitărilor pentru certificatele de mediu din SUA a fost anunțată miercuri, CEO-ul companiei, Michael Horn, precizând că au luat această decizie deoarece maşinile includ soft-ul „despre care autorităţile americane ar fi trebuit să fie informate”.

Volkswagen continuă procesul de certificare a emisiilor alături de Agenţia de Mediu din SUA (EPA) şi autorităţile din California.

Citeşte mai multe despre:   SUA