Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Volkswagen pregătește lansarea unui model electric de masă. Va costa până în 25.000 de euro

Volkswagen pregătește lansarea unui model electric de masă. Va costa până în 25.000 de euro

Un articol de: George Lupu - 27 Noi 2020, 14:55
Volkswagen pregătește lansarea unui model electric de masă. Va costa până în 25.000 de euro Auto

Volkswagen prezintă un proiet privind dezvoltarea unui model electric pentru a fi produs și vândut în masă în așteptarea reglementărilor climatice mai dure, conform Reuters. În acest mod, gigantul auto încearcă să stimuleze vânzările într-o nouă eră verde.

 

Noul model auto lansat de Volkswagen

 

În cadrul proiectului denumit „Small BEV (Battery Electric Vehicle)”, inginerii concurează pentru a dezvolta o mașină pur alimentată cu baterii de dimensiunile unui Polo care va fi disponibilă pentru suma cuprinsă între 20.000 și 25.000 de euro (24.000-30.000 USD).

Acest lucru ar face-o mai ieftină decât mașina electrică ID.3 a Volkswagen, care a fost pusă în vânzare în septembrie.

Volkswagen nu a furnizat detalii despre cum ar putea arăta vehiculul, când ar putea fi lansat sau unde ar putea fi construit.

Producătorul auto a declarat că obiectivele mai stricte ale Uniunii Europene în materie de emisii îl vor obliga să crească proporția de vehicule hibride și electrice în vânzările sale europene de autoturisme la 60% până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

La începutul acestei luni, gigantul auto a ridicat investiția planificată în tehnologiile vehiculelor digitale și electrice la 73 de miliarde de euro (86 de miliarde de dolari) în următorii cinci ani, din care aproximativ 35 de miliarde vor fi investiți în e-mobilitate.

În prezent, marca Volkswagen intenționează să construiască 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Testarea modelelor autonome pe piața auto din China

 

Volkswagen, cel mai mare producător auto din China, va începe testul la Hefei cu vehiculele utilitare electrice sport e-tron din Audi începând cu luna septembrie, se arată într-un comunicat. Testul va fi deschis publicului începând cu anul viitor, scrie Reuters.

În luna mai, Volkswagen a spus că va investi 1 miliard de euro (1,18 miliarde de dolari) pentru a participa cu un procent de 50% din acțiunile companiei de vehicule electronice chineze JAC. De asemenea, Volkswagen va prelua controlul complet al managementului întreprinderii sale existente de vehicule electrice cu JAC din Hefei, ridicând participația la 75% de la 50

Citeşte mai multe despre:   Volkswagen,   masina electrica,   piata auto